Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan: Putin’i Türkiye’de misafir etme hazırlığımız var

Cevheri Güven: Erdoğan, Türkiye’nin Akkuyu’daki yüzde 49’luk hissesini üzerine almak istiyor


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i ağustos ayı içerisinde Türkiye’de misafir etme hazırlıkları olduğunu söyledi.

İstanbul’da cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdoğan, “Sayın Putin’i ağustos ayı içerisinde Türkiye’de misafir etme hazırlığımız var. Karadeniz Tahıl Koridoru’nun uzatılması konusunda hemfikiriz. Birleşmiş Milletler’den de Sayın Guterres Sayın Putin’e bir mektup gönderdi. Temenni ediyorum ki bu mektupla bizim ve Rusya’nın müşterek gayretleriyle tahıl koridorunun uzatılmasını temin ederiz.” ifadelerini kullandı.

Yunanistan ile ilgili de konuşan Erdoğan, “Biz iki komşu ülkeyiz. Bu sürecin böyle gitmesini arzu etmiyoruz. Seçim kazanan iki lider olarak adımlarımızı olumlu istikamette atalım istiyoruz. Kendilerinden özellikle istediğim en önemli konu başlıkları; Batı Trakya ile ilgili sorunlar, müftülerle ilgili konu. Bunları aşalım istedik. Özellikle bizim büyükelçilerimizin karşılıklı yapacakları görüşmelerle ön hazırlıkları yapacaklar. Daha sonra biz liderler olarak atılması gereken adımları atacağız.” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version