Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan-Miçotakis görüşmesi: Sonraki toplantı Selanik’te


ANKARA – NATO Zirvesi’nde Erdoğan-Miçotakis görüşmesi sonrası açıklama yapan İletişim Başkanlığı, Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin bir sonraki toplantısının Selanik’te olacağını duyurdu. 

 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya’daki NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’nde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis görüştü. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, görüşmeye ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

 

BİR SONRAKİ TOPLANTI SELANİK’TE YAPILACAK

 

İletişim Başkanlığı’nın resmi sosyal medya hesabından paylaşılan yazılı açıklamada, “İki taraf, önümüzdeki dönemde olumlu ivme üzerine inşa etme ve iki ülke arasında çoklu iletişim kanallarını harekete geçirme konusunda mutabakata varmışlardır. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin bir sonraki toplantısının sonbaharda Selanik’te düzenlenmesi konusunda anlaşmışlardır” ifadelerine yer verildi.

 

‘DAHA SIK TEMASTA BULUNMA NİYETİ VURGULANDI’

 

Açıklamanın devamında, yapılan görüşmenin iyi bir atmosferde gerçekleştirildiği belirtilerek, “Sayın Erdoğan ve Sayın Miçotakis, son aylarda ikili ilişkilerde oluşan olumlu iklimin süreklilik ve tutarlılık arz etmesinin her iki ülkenin de yararına olduğu hususunda mutabık kalmışlardır. Bu amaçla iki taraf, önümüzdeki dönemde olumlu ivme üzerine inşa etme ve iki ülke arasında çoklu iletişim kanallarını harekete geçirme konusunda mutabakata varmışlardır. İki Dışişleri Bakanını süreçlere rehberlik etmek ve ilerleme hakkında rapor vermekle görevlendirmişlerdir. İki lider, Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin iyileşmesini sağlayacak güven ortamının ve koşulların oluşturulması amacıyla her düzeyde daha sık temaslarda bulunulması niyetlerini vurgulamışlardır” denildi. 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version