Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan asgari ücret zammıyla övündü

Erdoğan asgari ücret zammıyla övündü


HABER MERKEZİ – Asgari ücrete getirilen zammı öven AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, memur ve emekli maaş zammı için Çarşamba gününü işaret etti. 

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapılan toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıda memur ve emekli maaşlarına zam, ekonomi, yapılacak olan NATO zirvesi gündeme geldi. 

 

Toplantı ardından açıklama yapan Erdoğan, bayram sürecinde 21 ülkenin lideriyle görüştüğünü ibelirterek, Türkiye’nin savaşların çözümünde belirleyici rol oynadığını savundu. Erdoğan, “Tahıl mutabakatı ve esir takaslarıyla devam eden diplomatik gayretler maalesef savaş lobisi tarafından engellendi, yıpratıldı. Bunun bedelini de asker sivil on binlerce insan ödedi. Hatta bir dönem Türkiye olarak bu savaş lobisinin hedefi olduk” sözlerini sarf etti. 

 

ASGARİ ÜCRET ZAMMIYLA ÖVÜNDÜ 

 

Asgari ücrete getirilen zammı öven Erdoğan, “Asgari ücrete yüzde 34 gibi enflasyonun üzerinde refah payını da içeren zam yapmış olduk” dedi. Erdoğan, uygulamada pek işletilmeyen ve denetime tabi tutulmayan konut kira sözleşmelerinde artışın yüzde 25 ile sınırlandırılmasına ilişkin de “Temmuz ayında yenilenecek kira sözleşmeleri için de aynı sınır uygulamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

MEMUR ZAMMI 

 

Erdoğan, Çarşamba günü 6 aylık enflasyon oranının açıklanmasının ardından memur ve emekli maaş zammı için adım atılacağını belirtti. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version