Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Elif Tuncer ve İHD yöneticileri 32. ölüm yıldönümlerinde anıldı

Elif Tuncer ve İHD yöneticileri 32. ölüm yıldönümlerinde anıldı


ADANA – Diyarbakır’da 1991’de JİTEM tarafından katledilen HEP Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın’ın cenazesine giderken geçirdikleri trafik kazasında vefat eden İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şube Başkanı Elif Tuncer, İHD yöneticileri Hasan Üzüm, Yusuf Üzüm, Cemal Ölçmez ve İmam Turan mezarları başında anıldı.

Buruk Mezarlığı’nda düzenlenen anma töreninde konuşan İHD Adana Şube Başkanı Yakup Ataş, Elif Tuncer ve İHD yöneticilerinin bıraktığı mücadele mirasına sahip çıktıklarını söyledi. Ağır insan hakları ihlallerinin bugün de devam ettiğini dile getiren Ataş, “Temel hak ve özgürlükler ortadan kaldırılmış, otoriter yeni bir siyasal sistem dayatılmıştır. Onların bıraktığı yerden büyük bir dayanışma ruhuyla insan hakları mücadelesi vermeye devam ediyoruz. İHD, 37 yıllık mücadelesinde 27 mücadele arkadaşını faili belli cinayetlerle kaybetti. Ancak tüm bunlara rağmen yılmadan, korkmadan, vazgeçmeden mücadelemizi devam ettirdik. Bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğimizi, Elif Tuncer ve diğer arkadaşlarımızın bu onurlu mirasına sahip çıkacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

Emek Partisi (EMEP) Genel Yürütme Kurulu Üyesi Halil İmrek ise iktidarın en büyük başarısının sendikaları tasfiye etmek, grevleri yasaklamak, milliyetçiliği, dinciliği, savaş politikalarını emekçilere empoze etmek olduğunu söyledi. Buna karşı birleşik bir mücadelenin şart olduğunu vurgulayan İmrek, barışçı, laik, halkçı politikalarda birleşmek ve mücadeleyi ortaklaştırmanın kurtuluşun yolunu açacağını söyledi. İmrek, “Buradan beşlere sözümüz onların daha önceki kuşaktan devraldığı bağımsızlık, demokrasi, sosyalizm ve barış mücadelesini daha yukarılara taşımak olmalı” diye konuştu.

Açıklamaların ardından Elif Tuncer ve İHD yöneticilerinin mezarlarına karanfiller bırakıldı. (ARTI GERÇEK)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version