Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

EKONOMİ KULİSİ | MB Başkanı Gaye Erkan’a önceden iletilen sorular sorulacak

KULİS | MB Başkanı Hafize Gaye Erkan, bankacıların sorularına sessiz kalmış


Ekonominin gündemi yoğun. Bu hafta Fed ve Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararları merakla bekleniyor. Ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yılın 3. Enflasyon Raporu’nu 27 Temmuz Perşembe günü Ankara’da açıklayacak.

Hafize Gaye Erkan’ın açıklamaları ve sorulara vereceği cevaplar sadece iç piyasa değil, yabancı yatırımcılar tarafından da takip edilecek. Ancak ekonomi kulislerinde ilginç iddialar var. Gazeteci Barış Soydan, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın kamuoyunun karşısına ilk kez çıkacağı toplantıdan önce kendisine soruların iletildiğini iddia etti.

10 Haber yazarı Soydan’ın aktardığına göre kulislerde Erkan’ın soru-cevap oturumunun önceden belirlenmiş biçimde akacağı, seçilmiş bazı katılımcıların kendilerine iletilen soruları soracağı, Erkan’ın da önceden hazırlanan cevapları vereceği konuşuluyor.

Barış Soydan, konuyla ilgili paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

Bu hafta Fed ve Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın enflasyon raporu ve sunumu var.

1.
Hafize Gaye Erkan’ın sunacağı enflasyon raporunun soru-cevap oturumunda seçilmiş bazı katılımcıların iletilen soruları soracağı konuşuluyor.

+ https://t.co/yDPbRN8293

— Barış Soydan (@barissoydan) July 24, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version