Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dışişleri Bakanı Fidan, Güney Koreli mevkidaşıyla görüştü: Batı, merkezi konumunu kaybediyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Güney Koreli mevkidaşıyla görüştü: Batı, merkezi konumunu kaybediyor


– Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güney Koreli mevkidaşı Park Jin ile Ankara’da bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Fidan, “Yaklaşık bir buçuk yıldır üzerinde itinayla çalışılan yol haritası ilişkilerimizin kurumsal çerçevesini çizmekte” dedi. Dışişleri Bakanı, iki ülke ticaretinin istikrarlı bir şekilde arttığını hatırlatarak 2022’de yaklaşık 10 milyar dolara ulaşan ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi.

‘YENİ BİR DENKLEM OLUŞUYOR’

“Uluslararası sistemde kalıcı bir dönüşümün işaretlerinin yaşandığı günlerden geçmekteyiz” diyen Hakan Fidan, “Yeni bir jeopolitik ve jeoekonomik denklem oluşmakta. Asya da bu hareketlenmenin tam kalbinde yer alıyor” ifadelerini kullandı. Batı’nın merkezi konumunu kaybettiğini ve dünya siyasetinin ağırlık merkezinin doğuya kaymakta olduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı, “Güney Kore’yi önemli bir ortak olarak görüyoruz” dedi.

‘KORE YARIMADASINDAKİ DURUMU ANLATTIM’

Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin ise basın toplantısında, “Mevkidaşım Sayın Fidan’a Kuzey Kore tarafından sürekli fırlatılan kıtalararası balistik füzeleri ve ardından provokasyonlarla tehdit edilen Kore yarımadasındaki durumu anlattım” ifadelerini kullandı. Kuzey Kore’nin nükleer silahlardan arındırılması konusunda Türkiye’den destek istediğini anlatan Park, “Ayrıca uluslararası toplumun Kuzey Kore’deki insan hakları durumunu ilişkin farkındalığın nasıl artırılacağını ve Kuzey Kore’de insan haklarının iyileştirilmesi için iki ülke arasında nasıl iş birliği yapılacağını görüştük” dedi.

FİDAN, DANİMARKALI MEVKİDAŞIYLA KURAN YAKMA EYLEMLERİNİ GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Kuran yakma eylemleriyle gündeme gelen Danimarka’nın Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen ile telefonda görüşen Dışişleri Bakanı Fidan, “Avrupa’daki Müslüman karşıtlığının alarm verici seviyeye ulaştığını” dile getirerek saldırıları kınadı. Bakan Fidan ayrıca, bu saldırıların önlenmesi için Danimarka hükümetine derhal harekete geçme çağrısı yaptı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version