Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DFG yeni yönetim kurulunu seçti: ‘Özgür basın mücadelesini devam ettireceğiz’

DFG yeni yönetim kurulunu seçti: 'Özgür basın mücadelesini devam ettireceğiz'


Rojhat ABİ


DİYARBAKIR – Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) 2. Olağan Genel Kurul toplantısını bugün Diyarbakır’da yaptı. Genel kurula çok sayıda gazeteci katıldı. Katledilen ve tutuklanan gazetecilerin için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan genel kurul, divan üyelerinin seçilmesiyle devam etti.

ALTAN: BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında dün Mezopotamya Ajansı muhabirleri Delal Akyüz ve Fırat Can Arslan, T24 editörü Sibel Yükler, Bianet editörü Evrim Kepenek ve gazeteci Evrim Deniz gözaltına alındığını ve Fırat Can Arslan’ın tutuklandığını hatırlatan DFG Eş Başkanı Serdar Altan, basına yönelik ihlallerinin devam ettiği söyledi.

Altan, “Özgür basın emekçilerine karşı sürekli baskı operasyonları düzenleniyor. Kürt basın geleneği kökleri çok eskiye dayanır. Bu uğurda çok ağır bedeller ödendi. Sahada emek veren özgür basın emekçileri bu geleneğin izinden yürümeye devam edecektir. Biz de hem doğru gazeteciliği devam ettirmek hem de alanı boş bırakmamak için çaba veriyoruz. Herkesin emeği çok değerlidir. Bu engellemelere karşı direncimiz de aynı oranda cevap oluyor. Fırat Can arkadaşımız dün tutuklandı ama boyun eğmeyeceğiz. Bu kadar engel ve baskı girişimi üzerimizdeyken mücadele devam edecek” dedi. Altan’ın konuşmasının ardından seçim yapıldı.

Diyarbakır merkezli bir soruşturma kapsamında 14 gazeteciyle birlikte tutuklanan ve 3 ay tutuklu kaldıktan sonra 12 Temmuz’da tahliye edilen Serdar Altan ile 3 Mayıs Basın Özgürlüğü Günü’nde gazeteciler Sedat Yılmaz, , Erol Balcı, Abdurrahim Tanyeli ve Ramazan Debe ile birlikte tutuklanan gazeteci Dicle Müftüoğlu yeniden yönetim kuruluna seçildi.

DGF’nin yeni yönetim kurulu şöyle:

YÖNETİM KURULU ASİL LİSTE

Serdar Altan
Dicle Müftüoğlu
Ubeydullah Serhildan Andan
Gülsen Kocuk
Selman Çiçek
Berivan Altan
Kadri Esen

YÖNETİM KURULU YEDEK: LİSTE

Fuat Yaşar
Esmer Tunc
Lezgin Akdeniz
Ömer Tur
Öznur Değer
Azad Altay
Medin Mamedoğlu

DENETİM KURULU ÜYELERİ ASİL LİSTE

Hakkı Boltan
Derya Us
Fahrettin Kılıç

DENETİM KURULU YEDEK LİSTE

Selman Gözelyüz
Mizgin Sönük
Mujdet Can

ONUR KURULU ÜYELERİ ASİL LİSTE

Mehmet Alı Ertaş
Nazemin Çap
İsmet Konak
YEDEK ÜYELER
Arjin Dilek Öncel
Sadık Topaloğlu

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version