Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dev Sağlık-İş: TİS farkı ödemeleri geciktirilmesin


AMED – Dev Sağlık-İş Amed Bölge Şubesi, TİS farkı ödemelerinin geciktirilmesine tepki gösterdi.

 

Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş) Amed Bölge Şubesi, Dicle Üniversitesi poliklinikleri önünde Toplu İş Sözleşmesi (TİS) farklarının ödenmemesi nedeniyle açıklama yaptı. “Haklarımızı istiyoruz” pankartının açıldığı eylemde konuşan Sendikanın Şube Sekreteri Ümit Umdu, ülkenin uzun süredir yüksek enflasyon rakamları ile boğuştuğunu, hem zamlar hem de vergilerle yaşamın daha da zorlaştığı bir noktada olduğunu belirtti.

 

‘KISIR DÖNGÜ İÇİNDEYİZ’

 

“Emekçiler olarak enflasyonla karşılaştırılamayacak düzeyde yapılan göstermelik artışlarla, yüksek enflasyon karşısında hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz” diyen Umdu, şöyle devam etti: “Bugün kamu iş yerlerinde yapılan toplu iş sözleşmeleri ile asgari ücret arasındaki fark giderek azalmaktadır. Toplu iş sözleşmesinden kaynaklı 3-5 ay asgari ücretten yüksek maaş alırken asgari ücrete yapılan zamlarla birlikte yeniden asgari ücret seviyesine çalıştığımız kısır bir döngünün içerisindeyiz.” 

 

TİS FARKI ERİDİ

 

Üniversitenin geriye dönük ödemeleri kimi alanlarda taksitle ödeyerek geçiştirdiğini ve bu ödemelerin enflasyon karşısında geciktirilmesinden ötürü eridiğini belirten Umdu, “İnsanca yaşamak, insanca çalışmak için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi. TİS farklarının ivedilikle tek kalemde ödenmesi talebini yineleyen Umdu, şöyle konuştu: “İncelemelerin, soruşturmaların, belki bu inceleme veya soruşturma sonunda vereceğiniz cezaların bizi yıldıracağını düşünüyorsanız, hiç zamanınızı boşa tüketmeyin. Bizi ifadeye değil sorunların nasıl çözüleceğini konuşmak için, artan iş yükümüzü nasıl uygun hale getiririz, çalışmaktan soğuyan, tükenen sağlık işçilerini nasıl motive ederiz, diye konuşmaya çağırın.” 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version