Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Denizli en pahalı su kullanan beşinci il: ‘Faturalar canımızı yakıyor, ödemekte zorlanıyoruz’

Denizli en pahalı su kullanan beşinci il: 'Faturalar canımızı yakıyor, ödemekte zorlanıyoruz'


Kadriye SÖZERİ


DENİZLİ – Yaz aylarının gelmesiyle su kullanımı arttı. Ancak suyun pahalı olması ve gelen faturalar halkı zorluyor. Türkiye’de en pahalı su kullanan beşinci il olan Denizli’de halk yetkililerden çözüm bekliyor. “Gelen su faturaları canımızı yakıyor” diyen Denizliler, faturaları ödemekte zorlandıklarını vurguluyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 30 büyükşehir arasında yapılan araştırmaya göre en pahalı su metreküp başına düşen 21.55 TL ile Tekirdağ’da. Onu 21.10 TL ile Manisa ve 21.19 TL ile Sakarya takip ediyor. Dördüncü sırada ise 20.59 TL ile Aydın yer alıyor. Denizli ise metreküp başına 20.08 TL ile beşinci sırada. En ucuz suyu ise metreküp başına 7.63 TL ile Hatay kullanıyor.

SU NEDEN PAHALI?

Denizli’de suyun pahalı olmasının nedenleri arasında su kaynaklarının yetersizliği, arıtma ve dağıtım maliyetlerinin yüksek olması ve altyapı sorunları yer alıyor. Bu durum, halkın temel bir ihtiyaç olan suya erişimini zorlaştırıyor. Denizli halkı ise yüksek su faturaları karşısında ne yapacağını bilemez durumda. Faturaların bütçelerini zorladığını belirten Denizlililer, yetkililerden bir çözüm bekliyor.

‘SU FATURALARI CANIMIZI YAKIYOR’

Esnaf Zehra Nazlıer, “Gelen su faturaları canımızı yakıyor” derken, berber Seyfettin Sinan Ezer de “Ödemekte zorlandığımız korkunç faturalar geliyor” diye konuştu. Denizli Konak İşhanı’nın yöneticisi Ramazan Çetin da “Geçen yıllara göre su faturamızda büyük bir artış var. Bu durum kabul edilemez” dedi.

CHP İL BAŞKANI HORZUN: “HALK BUNU HAK ETMİYOR

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzun, Denizli halkının bu kadar pahalı su kullanmayı hak etmediğini söyledi. Horzun, yetkililerin bu konuda çözüm bulmasını istedi.

AVUKAT ORPAK: SUYA ERİŞİMİN ENGELLENMESİ İNSAN HAKLARI İHLALİ

Denizli Barosu’ndan avukat Ozan Orpak ise suya erişimin engellemenin insan hakları ihlali olduğunu belirtti. Suya ulaşma hakkının en doğal hak olduğunu vurgulayan Orpak, suyun bu kadar pahalı hale getirilmesinin yönetimsel bir sorun olduğunu söyledi.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version