Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DBP’den DFG’ye ziyaret


AMED – DBP Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, tahliye olan gazetecileri DFG’de ziyaret etti.  

 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz, Keskin Bayındır ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, 12 Temmuz’da tahliye olan gazetecileri, Dicle Fırat Gazeteciler Derneği’nde (DFG) ziyaret etti. Heyeti, tahliye olan DFG Eşbaşkanı Serdar Altan ve dernek üyeleri karşıladı. 

 

‘HAKİKATİ SAHİPLENMENİZ ÖRNEK OLDU’

 

Ziyarette konuşan Aydeniz, Özgür Basın’a dönük saldırıları kınadı. Lozan Antlaşması’nın yıldönümünde olduklarını belirten Aydeniz, antlaşmasının Kürt kurumları açısından “barış” değil “savaş” anlamı taşıdığını ifade eden Aydeniz, “Basın da hakikati topluma ulaştırmak için misyonunu oynadı. Kürt basınının bu duruşu önemliydi. Özgür Basın çalışanları tutuklamalara rağmen alanı boş bırakmadı, arkadaşlarının eksikliklerini giderdi. Bir kez daha hakikati sahiplenmeniz örnek oldu” dedi. 

 

‘DİRENİŞ GELENEĞİ SUSMADI’

 

DFG Eşbaşkanı Altan “13 aylık tutukluluğumuz boyunca biz gazetecileri sahiplenme iyiydi. Bu sahiplenmeden onur duyuyoruz. Yine arkadaşlarımızın bizim boşluğumuzu doldurması da bize güç verdi. Her ne kadar bizi susturmak istedilerse de gördüler ki Özgür Basın ve Kürt gazetecilerin direniş geleneği susmadı. Mücadele ve çalışmalar devam ediyor. Bu duruş önemliydi. Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.   

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version