Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Dağ ve Er’in ailesi Hewler’de temaslarda bulundu


AMED– Hewlêr Cezaevi’nde açlık grevinde olan tutuklu Dağ ve Er’in ailesi, çocuklarının taleplerinin karşılanması için temaslarda bulundu.

Federe Kurdistan Bölgesi’nde 2019 yılında tutuklanan Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er, keyfi arama, fiziki şiddet, hakaret ve tek tip elbise dayatmasının sona ermesi talepleriyle başlattığı açlık grevi eylemi 61’inci gününde devam ederken, Dağ ve Er’in ailesi, taleplerinin kabul edilmesi için Hewler’de temaslarda bulundu. 

RojNews haberine göre; sağlığı kötüye giden Dağ ve Er için bölge yetkilileri konu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. Dağ ve Er’in ailesi dün çocuklarının durumu hakkında bilgi almak için Hewler’i ziyaret etti. Ziyarette, Er’in annesi ve babası Şahin Er ile Fatma Er, Dağ’ın annesi Qudret Dağ ve amcası Hamit Dağ yer aldı. Ziyarette Er ve Dağ’ın haklarından mahrum bırakıldığı ve DAİŞ’li tutuklulardan ayrılmak istedikleri iletildi. Aileler, siyasi tutuklu oldukları için Er ve Dağ’ın o cezaevinden salıverilmesi gerektiğini söyledi.

‘HAKLARI VERİLSİN’

Dağ’ın annesi Qudret Dağ, ziyarete ilişkin, “Sağlık durumları çok kötü olan ve iki ayı aşkın süredir açlık grevinde olan çocuklarımıza haklarının verilmesini istiyoruz. Yerleri değiştirilmeli, talepleri kabul edilmeli, destek istiyoruz” dedi.

Er’in annesi Fatma Er de, “Cezaevinde çocuklarımız acı çekiyor, işkence görüyor. DAİŞ çeteleriyle aynı yerde oldukları için hakları ihlal ediliyor, hayatları tehlikede. Taleplerinin yerine getirilmesi için tarafları yardıma çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

‘AİLELERİ DESTEKLİYORUZ’

Kürdistan Emekçiler Partisi Siyasi Okul üyesi Niştiman Kemal, tutukluların taleplerinin yerine getirilmesi, haklarının verilmesi ve insan hakları gözetiminde tutulmaları gerektiğini söyledi. Kemal, “Er ve Dağ’ın haklarının çiğnenmesine karşıyız, tutsakların can güvenliği için ilgililer üzerine düşeni yapmalıdır. Er ve Dağ’ın ailesini destekliyoruz çünkü talepleri haklı” diye belirtti. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version