Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cumartesi Anneleri bu hafta da gözaltına alındı

Cumartesi Anneleri bu hafta da gözaltına alındı


Ezgi YILDIZ


İSTANBUL – Cumartesi Anneleri’nin gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle gerçekleştirdikleri 955’üncü hafta eylemleri de polis tarafından engellendi.

Cumartesi Anneleri ve hak savunucuları, AYM’nin “ihlal” kararı ardından 15’inci haftada Galatasaray Meydanı’na yürüdü. Burada Cumartesi Anneleri ve hak savunucularını engelleyen polis hak savunucularını gözaltına aldı.

GAZETECİLERE MÜDAHALE

Polis Cumartesi Anneleri eylemini takip eden gazetecilere de müdahale etti. Pirha muhabiri Dilan Şimşek yerde sürüklenerek gözaltına alındı. Şimşek, önceki hafta da darbedilmişti.

BESNA TOSUN ALANA ÜZERİNDE MURAT YILDIZ’IN FOTOĞRAFININ OLDUĞU TİŞÖRTLE GELDİ

Geçtiğimiz hafta Hanife Yıldız’ın gözaltında kaybedilen oğlu Murat Yıldız’ın fotoğrafının polis tarafından yırtılması üzerine Cumartesi Anneleri/Insanları’ndan Besna Tosun alana üzerinde Murat Yıldız’ın fotoğrafının olduğu tişörtle geldi.

NE OLMUŞTU?

AYM Cumartesi Anneleri/ İnsanları’nın barışçıl eylemlerine yönelik polis saldırısına bir hak ihlali kararı daha vermişti. Kararı Beyoğlu Kaymakamlığı’na da ileten AYM’nin kararı uygulanmazken Cumartesi Anneleri/İnsanları’nın Galatasaray Meydanı’na çıkması hâlâ engelleniyor.

Hanife Yıldız gözaltında kaybedilen oğlu Murat Yıldız’ın fotoğrafı 954’üncü haftada polis tarafından yırtıldı. Ailelerin avukatlarından Murat Çelik, avukat olduğunu söylemesine rağmen işkence ile gözaltına alınırken alanda haber takibi yapmak isteyen gazeteciler ise polis tarafından darbedilmişti.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version