Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Çin’in güneyini Talim Tayfunu vurdu, 230 bin kişi tahliye edildi

Çin'in güneyini Talim Tayfunu vurdu, 230 bin kişi tahliye edildi


– Çin’in güneyindeki Guandong eyaletinde etkili olan Talim Tayfunu nedeniyle yaklaşık 230 bin kişi evlerinden tahliye edildi. Rüzgar hızının saatte 140 kilometreye çıktığı tayfundan dolayı yüzlerce uçak ve tren seferleri iptal edildi.

Çin sosyal medyasında yer alan videolarda rüzgârla boğuşan yayalar, sular altında kalan yollar ve karanlıkta kıyıya vuran balinanın etrafında toplanan seyirciler görüldü. Bölge sakinlerine kıyı şeridinden uzak durmaları uyarısı yapıldı. Tayfunun etkileri 1000 kilometre kuzeydoğudaki Fujian eyaletinin başkenti Fuzhou şehrinde de hissedildi.

Çin haber ajansı Xinhua, Guangdong’daki yerel yetkililerin 68 kıyı turizm merkezinin kapatılmasını emrettiğini, 2 bin 702 balıkçı teknesini geri çağırdığını ve 8 bin 262 balık çiftliği işçisinin karaya tahliye edilmesini emrettiğini söyledi.

Çin Meteoroloji İdaresi ise yerel saatle sabah 08:00 itibariyle rüzgar hızının Talim’in merkezi yakınlarında 90 kilometreye kadar düştüğünü açıkladı. Fırtınanın bugün ilerleyen saatlerde kuzeybatıdan kuzey Vietnam’a doğru ilerlerken daha da zayıflaması ve dağılmasının beklendiği belirtildi. Vietnam’da ise Talim Tayfunu’nun en fazla etkileyeceği tahmin edilen bölgelerden yaklaşık 30 bin kişi tahliye ediliyor.

Hong Kong’da dün Talim Tayfunu nedeniyle okullar ve borsa geçici olarak kapatılmıştı. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version