Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP’li Tanal fişleme yapan jandarmayı kovaladı: ‘Burada fişleme yapamazsınız’

CHP’li Tanal fişleme yapan jandarmayı kovaladı: ‘Burada fişleme yapamazsınız’


Akbelen Ormanı’nda ağaçların kesilmesine yönelik çevrecilerin eylemlerine destek bölgede bulunan CHP’li Mahmut Tanal, vatandaşların kimlik bilgilerini alan jandarmaya, “Fişleme yapamazsınız” diye tepki gösterdi.

Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy Mahallesi’nde yer alan Akbelen Ormanı’nda yeniden ağaç kesimine karşı başlayan direniş de ağaç kesimi de devam ediyor.

Ağaçların kesilmesini engellemek isteyen bölge halkı ve çevrecilere destek olmak için bölgede bulunan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, jandarmanın bölgeye gelen vatandaşların kimlik bilgilerini almasına “Burada fişleme yapamazsınız” diye tepki gösterdi.

Jandarma astsubayının, “İçeri girenlerden aranan şahıs var mı yok mu bunu ben nereden bileceğim?” cevabını üzerine sinirlenen Tanal, “Fişleme yapamazsınız bana kararı gösterin” diyerek jandarmanın elindeki kimlik bilgilerinin yazılı olduğu kâğıdı almaya çalıştı.

TANAL’LA JANDARMA ASTSUBAYI ARASINDA KOVALAMACA

Kağıdı vermeyen jandarma personeli ile Tanal arasında kovalamaca yaşandı. Tanal, jandarmanın peşinden koşarak yakalamaya çalışırken o anlar kameraya saniye saniye yansıdı.

“HUKUK DIŞI BELGELERİN PEŞİNDEYİM”

Kovalamacının ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunan Tanal, “Akbelen Ormanı’nda, jandarmadan, hukuka aykırı yöntemle elde edilen, vatandaşın fişlendiği hukuk dışı belgeleri talep ettik. Herhangi bir mahkeme kararı sunmadıkları gibi bu fişleme belgelerini vermeyip kaçtılar. Delilleri yok etmek için koşup alandan uzaklaştılar. Bizler de bu hukuk dışı belgelerin peşine düştük. Ergenekon ve Balyoz sürecinde bu tür yöntemleri çok gördük. Kanunsuz emri verenler kadar, bu emri uygulayanlar da suçludur. Bu hukuk dışı belgelerin peşindeyim.” ifadelerini kullandı.

Akbelen Ormanı’nda, jandarmadan, hukuka aykırı yöntemle elde edilen, vatandaşın fişlendiği hukuk dışı belgeleri talep ettik.

Herhangi bir mahkeme kararı sunmadıkları gibi bu fişleme belgelerini vermeyip kaçtılar.

Delilleri yok etmek için koşup alandan uzaklaştılar.

Bizler… https://t.co/SoBzWvkrG0

— Av.Mahmut TANAL (@MTanal) July 29, 2023

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version