Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bisikletçi cinayetinde polisten tuhaf ‘çevirme’ savunması: Çok hızlıydı, peşine düşmedik

Bisikletçi cinayetinde polisten tuhaf 'çevirme' savunması: Çok hızlıydı, peşine düşmedik


Umut TAŞTAN


İSTANBUL – Bisiklet sürücüsü Doğanay Güzelgün, Kadıköy-Bostancı sahil yolunda bir grup arkadaşıyla sürüşe çıktığı sırada, polisten kaçtığı iddia edilen otomobilin çarpması sonucu olay yerinde öldü. Araç sürücüsü, yanında bulunan kadını da bırakarak olay yerinden kaçtı.

POLİSTEN TUHAF SAVUNMA

Gördü tanıkları olay yerine gelen trafik polisleriyle aralarında geçen diyaloğu Artı Gerçek’e anlattı. Polislerden biri, bu hızda gelen bir aracı neden kontrol noktasında durdurmadıkları sorusuna “Çok hızlıydı, peşine düşmedik. Plakasını alıp, işlem yaptık” yanıtını verdi.

KAZADAN DA GÜLSUYU ÇETESİ ÇIKTI

Bisikletçi Güzelgün’ün ölmesi sonrası olay yerinden kaçan Temel Ünlü’nün mahallesinde yaşayanlar, Ünlü’nün Maltepe’deki Gülsuyu Çetesi’yle olan bağlantısına dikkat çekti. Gülsuyu’nda yaşayanların Artı Gerçek’e verdiği bilgiye göre, Ünlü uzun yıllardır bu mahallede yaşıyor ve çeteyle birlikte uyuşturucu ticareti iddiaları konuşuluyor. Son dönemlerde bağlantılarının devam edip etmediğine yönelik bilgileri olmadığını söyleyen mahalleli, Ünlü’nün uyuşturucu ticaretine devam ettiğini aktardı.

KAÇAN ŞÜPHELİ YAKALANMADI

Çok sayıda kameranın bulunduğu olay yerinden hızlı bir şekilde uzaklaşan, ev adresi belli olan Ünlü henüz yakalanabilmiş değil. Kullandığı aracın üzerine kayıtlı olduğu Hamdullah K.’ya ilişkin bir işlem yapılıp yapılmadığını, sorguya alınıp alınmadığı da henüz bilinmiyor.

GÜLSUYU ÇETESİ HAKKINDA

Gülsuyu Çetesi, 2013 yılında uyuşturucuya karşı yürüyüş sırasında Hasan Ferit Gedik adlı gencin ve 30 Aralık 2022’de Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle adını duyurmuştu.

Hasan Ferit Gedik davasında bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen ve cezası tahliyesinin ardından kesinleşen Doğukan Çep, Sinan Ateş cinayetinin planlayıcısı ve uygulayıcısı konumundaydı. Çep, 6 yıl boyunca İstanbul’da yaşamaya devam etmiş, bir türlü yakalanamamıştı.

NE OLMUŞTU?

Kazadan yarım saat sonra olay yerine gelen Mehmet Can Ç. adlı kişi olayı üstlenmiş ve gözaltına alınmıştı. Görgü tanıkları kolluk güçlerine her ne kadar çarpan kişinin o olmadığını söylese de polisler o kişi ve araçta bulunan Ceren K. üzerinde yoğunlaşmıştı. Kazayı gerçekleştiren Temel Ünlü kayıplara karışmış oldu. Gözaltına alınan iki şahıs, savcılıkta olayı gerçekleştiren kişinin Temel Ünlü olduğunuv e Ünlü’nün alkol ve uyuşturucu etkisinde olduğunu itiraf etmişti. İki şüpheli savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version