Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bir ‘kötü’ haber daha; doğalgazda da ÖTV 3 katına çıkarıldı

BOTAŞ’tan doğalgaza zam


Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, bir kötü haberi daha duyurdu. Buna göre doğalgazda ÖTV oranı da akaryakıta benzer şekilde 3 katına çıkarıldı.

Ozan Bingöl, konuyla ilgili paylaşımında, “Değerli arkadaşlar daha fazla moralinizi bozmak istemem ama konutlarda kullanılan doğalgazda da ÖTV üç katına çıkarılmıştır. Sm3’te 0,0230 TL olan ÖTV bugünkü karar ile 0,0747 TL’ye yükseltilmiştir! Ayrıca geçtiğimiz günlerde doğalgazdaki KDV oranı da %20 olmuştu.” ifadelerini kullandı.

Değerli arkadaşlar daha fazla moralinizi bozmak istemem ama konutlarda kullanılan doğalgazda da ÖTV üç katına çıkarılmıştır.
Sm3’te 0,0230 TL olan ÖTV bugünkü karar ile 0,0747 TL’ye yükseltilmiştir!
Ayrıca geçtiğimiz günlerde doğalgazdaki KDV oranı da %20 olmuştu.

— Ozan Bingöl (@ozanbingoll) July 16, 2023

Peki bu ÖTV artışı faturalara nasıl yansıyacak?

ÖTV, doğalga faturalarında ayrı bir kalem olarak gösterilmiyor. Tüm aboneler tükettikleri gaz hacmi üzerinden özel tüketim vergisi (ÖTV) ödüyor. ÖTV, doğal gaz perakende satış fiyatına eklendiği için tüketici, faturaya bakarak ne kadar vergi ödedeğini anlamayabilir. Fatura bileşenlerine bakılırsa ÖTV, konut tüketicilerinin doğal gaz borcunun yüzde 2’sine denk geliyor. Diğer bir deyişle, 100 TL tutarında gaz faturasının 2 TL’si ÖTV oluyor. Ancak yeni düzenlemeyle bu rakam her 100 TL’de yaklaşık 6 liraya çıkacak. Örneğin 500 TL doğalgaz faturasının 30 TL’si ÖTV olacak.

Son olarak bugün gece yarısı yayınlanan kararla akaryakıttaki ÖTV’ye litre başında 5 lira zam yapılmıştı. Benzinin litresi 35 liraya dayanmış; motorinin litresi ise 33 lirayı aşmıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version