Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bir devrin sonu, yapı marketi Tekzen kapanıyor

Bir devrin sonu, yapı marketi Tekzen kapanıyor


TR724 ÖZEL | OĞUZ AYAR

Türkiye’de derinden yaşanan ekonomik kriz etkilerini göstermeye devam ediyor. Her ay onlarca yeni firma açılış için başvuru yaparken, yüzlercesi de kapanmak zorunda kalıyor. Çünkü firmalar artan maliyetleri karşılamakta zorlanıyor. Buna bir de artan vergi yükünü eklediğinizde dev firmalar bile ardı ardına kapılarına kilit vurmak zorunda kalıyor.

Bunun son örneği yapı malzemeleri firması Tekzen oldu. Uzun süredir ekonomik krizle uğraşan ve piyasaya olan borçlarını ödemekte zorluk çeken Tekzen, geçtiğimiz yıl küçülme kararı almıştı. Bu çerçevede onlarca mağazasını kapatan firma, yüzlerce çalışanının da tazminatını ve özlük haklarını vermeden işten çıkarma kararı almıştı. Bundan dolayı çalışanlar şirket aleyhine onlarca dava açmıştı. Ne var ki Tekzen geçen zaman diliminde ekonomik olarak eski günlerine bir türlü dönemedi. Yurtdışı kaynaklı firmalarla rekabet etmekte zorlanan firma, bu hafta sonundan itibaren büyük AVM’ler başta olmak üzere işlek bütün noktalardaki merkezlerini kapama kararı aldı. Tekzen’in bu kararı hem mal sahiplerine hem de çalışanlara mail yoluyla aktarıldı. Daha önceki yıllarda olduğu gibi, çalışanlara şirketin ekonomik olarak düzlüğe çıktığında tazminatları ödeyeceği taahhüdünde bulunuldu.

Tr724’ün Türkiye’deki kaynaklardan aldığı bilgilere göre; Tekzen firmasına yönelik Türkiye genelinde çalışanlardan tarafından açılmış yüzlerce işe dönüş ve tazminat davası bulunuyor. Çalışanlar geçen sürede şirketten hiçbir muhatap bulamıyor. Kaynaklar, bu hafta işten çıkarılacak işçilerin de benzer sorunlarla karşılaşacağı uyarında bulunuyor. Ayrıca şirketin tazminat ödememek ve borçlarından kurtulmak için mahkeme yoluna başvurabileceği de konuşuluyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version