Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Beykent Üniversitesi’nden öğrencilere ‘tefeci’ faizi

Eğitim ‘lüks’ oldu; özel üniversitelerin yıllık ücretleri dudak uçuklatıyor


Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) vakıf üniversitelerine enflasyon oranının üstünde zam yapmamaları konusunda uyarısına rağmen kayıt yenileme ücretlerine yüzde 67,20 oranında fahiş zam yapan Beykent Üniversitesi, okul ücretini peşin ödemeyen öğrencilerden yüzde 40 vade farkı istedi.

Kamu bankalarında yüzde 25 olan faiz oranının Beykent Üniversitesi’nce yüzde 40 istenmesi tepkilere neden oldu.

TÜİK’in belirlediği yıllık TÜFE oranı olan yüzde 38,21 yerine yüzde 67,20 oranında zam yapan Beykent Üniversite bu kez de ticari bir şirket gibi okul ücretini peşin ödeyemeyen öğrencilerden yüzde 40 vade farkı istedi.

Yüzde 40 vade farkı ödemek istemeyen bazı öğrenci ve velilerin okul ücretini ödemek için daha uygun faizle kamu bankalarından kredi çekmek için başvuru yaptığı öğrenildi.

Beykent Üniversitesi’nin okul taksitlerinde devlet bankalarından yüzde 15 daha fazla faiz alması üzerine öğrenci ve velilerin okul ücretini ödemek için kamu bankalarından kredi çekmek için başvuru yaptığı öğrenildi.

Örneğin 63 bin TL olan okul ücretini için Ziraat Bankası’ndan 8 taksitle kredi çeken bir öğrenci bankaya 74 bin 108 TL geri ödeme yaparken, Beykent Üniversitesi 8 taksitle ödeme yapmak isteyen öğrencilerden 88 bin lira istiyor.

Beykent Üniversitesi 2022-2023 Güz-Bahar dönemi kayıt ücretlerinde vade farkı bazı fakültelerde ücretlere şöyle yansıdı:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version