Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

BBC’ye ‘pedofil spiker’ suçlaması: ‘Televizyonda her gördüğümde midem bulanıyor’

BBC'ye 'pedofil spiker' suçlaması: 'Televizyonda her gördüğümde midem bulanıyor'


İngiliz özerk yayın kuruluşu BBC’nin ünlü spikerlerinden birinin 17 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunduğu ileri sürüldü. Kuruma ilk şikâyetin 19 Mayıs’ta yapıldığı ancak spikerin ekrandan hemen çekilmediği iddia edilirken, çocuğun annesi “Onu televizyonda her gördüğümde midem bulanıyor” dedi.

‘VERDİĞİ PARAYLA UYUŞTURUCU ALDI’

İsmi açıklanmayan spiker hakkındaki suçlama, The Sun gazetesinin haberiyle ortaya çıktı. “Tanınmış bir sunucu” olduğu belirtilen ekran yüzünün, çocuğa 17 yaşında olduğu dönemde özel fotoğrafları karşılığında 35 bin sterlinden fazla para verdiği ileri sürülüyor. Çocuğun bu parayı uyuşturucu almak için kullandığı iddia edililiyor.

ANNE: BBC’Yİ SUÇLUYORUM

The Sun’daki habere göre, çocuğun ailesi ödemeleri öğrendikten sonra ilk olarak 19 Mayıs günü BBC’ye şikâyette bulundu. Çocuğun annesi, The Sun ile söyleşisinde “Onu televizyonda her gördüğümde midem bulanıyor. Bu adamın çocuğumun hayatını karartmasından BBC’yi suçluyorum. Çocuğumun masumiyetini elinden aldı ve onu öldürebilecek taş kokain için para verdi” diye konuştu. Annesi, “para yollamayı bırakması için BBC sunucusuna yalvardıklarını” söyledi.

ÇOK SAYIDA HAVALENİN KAYDI VAR

Haberde çocuğun şu an 20 yaşında olduğu belirtilirken, annesi çocuğunun üç yıl içinde neşeli ve tasasız bir genç olmaktan çıkıp hayalete benzeyen bir taş kokain bağımlısı haline geldiğini” belirtti. Anne, sunucunun çocuğa fotoğraflar karşılığında çok sayıda banka havalesi gönderdiğini, bazı havalelerin yüzlerce sterlinlik olduğunu, bir seferinde tek parçada 5 bin sterlin gönderdiğini anlattı. Haberi ilk olarak cuma günü yayımlayan The Sun, bugün de çocuğun cep telefonunda sunucunun bazı görüntülerinin bulunduğunu yazdı.

BBC SPKERLERİ YALANLAMA YARIŞI İÇİNDE

BBC’den yapılan açıklamada, suçlamaların “son derece ciddiye alındığı” ve sunucunun artık ekrana çıkmadığı belirtildi. Sosyal medyada söz konusu ekran yüzünün kendileri olduğu iddia edilen bazı ünlü BBC sunucuları da yalanlama yarışına girdi. Rylan Clark, Jeremy Vine, Gary Lineker ve Nicky Campbell, cinsel istismarla suçlanan ismin kendileri olmadığını duyurdu. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version