Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

BBC’deki ‘cinsel taciz’ iddialarının hedefindeki ismi, eşi açıkladı

BBC'deki 'cinsel taciz' iddialarının hedefindeki ismi, eşi açıkladı


İngiliz özerk yayın kuruluşu BBC’de bir sunucunun, 17 yaşındaki bir çocuğa cinsel içerikli fotoğrafları karşılığında para göndermekle suçlanması konusunda çarpıcı gelişmeler yaşandı. Suçlanan BBC sunucusunun Huw Edwards olduğu, bizzat eşi tarafından açıklandı. Olayı soruşturan Londra polisi suçlamalarla ilgili cezai soruşturmaya gerek duymadığını açıklarken, 40 yıldır BBC’de çalışan Edwards’ın ruh sağlığı sorunları nedeniyle şu an hastanede tedavi gördüğü belirtildi. Haberi ilk duyuran The Sun gazetesi ise etik habercilik konusunda eleştirilerin hedefinde.

THE SUN NE YAZMIŞTI?

The Sun gazetesi geçen haftadan beri yayımladığı haberlerde, tanınmış bir BBC sunucusuna 17 yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarın da aralarında bulunduğu bir dizi suçlama yöneltmişti. Peş peşe yayımlanan haberlerde sunucunun ismi verilmezken, çocuğun annesi de “Onu ekranda her gördüğümde midem bulanıyor” gibi ifadeler kullanmıştı. Çok sayıda BBC sunucusu kendilerinden söz edilmediği yönünde açıklama yapmak zorunda kalmış, Londra Emniyeti de iddialar hakkında soruşturma başlatmıştı.

POLİS: SUÇ UNSURU BULUNMADI

Bu süreçte kast edilen sunucunun ismi mahremiyet hakkı nedeniyle açıklanmazken, dün gece dikkat çekici gelişmeler yaşandı. Önce, Londra Emniyet Müdürlüğü suçlamalarla ilgili cezai bir soruşturmaya yer olmadığını, suçlamalara dair kanıt bulunmadığını açıkladı. Londra polisi, kendi incelemeleri tamamlanana dek BBC’den iç soruşturmaya ara vermesini istemişti; bu gelişmenin ardından da BBC, kendi incelemelerine kaldığı yerden devam edileceğini duyurdu.

EŞİ: HASTANEYE KALDIRILDI

Sonrasında ise 61 yaşındaki Huw Edwards’ın eşi Vicky Flind’in yazılı açıklaması geldi. Flind, suçlamaların hedefindeki ismin BBC’nin en tanınan ekran yüzlerinden Huw Edwards olduğunu duyurdu. Flind, yakın zamanlarda depresyon tedavisi gördüğünü açıklayan eşinin ruh sağlığı sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

‘SON GELİŞMELER DEPRESYONUNU KÖTÜLEŞTİRDİ’

“Bu açıklamayı öncelikle onun akıl sağlığını ve çocuklarımızı korumak için yapıyorum” diyen Flind, “Son birkaç günün olayları durumu büyük ölçüde kötüleştirdi, ciddi bir atak daha geçirdi ve şu anda ucu açık bir süre için hastanede yatılı olarak tedavi görüyor. İddialara yanıt verecek kadar iyileştiğinde, bunu yapacak” ifadelerini kullandı.

Flind’in açıklamasına göre eşi, suçlamalardan ilk kez 6 Temmuz’da haberdar olmuştu. Buna göre, The Sun gazetesi ilk haberini yayımlamadan önce BBC’yle bu tarihte iletişime geçti.

‘THE SUN, YALANLAMA AÇIKLAMALARINI YAYIMLAMADI’

Polisin cezai kovuşturmaya yer olmadığını duyurması ve Edwards’ın hastanede yattığının açıklanması sonrasında gözler, tabloid gazetesi The Sun’a çevrildi. Polisin haberlere dair somut kanıt bulunmadığını açıklaması sonrasında, The Sun’ın etik habercilik ilkelerine bağlılığı tartışılıyor.

The Sun gazetesinin, 17 yaşındaki çocuğun kendisinin “İddialar doğru değil” açıklamasını, haberin etkisini yitirmemesi için yayımlamadığı iddia ediliyor. Çocuğun avukatının da gazeteye “haberin çöp olduğu” ve “hiçbir yasadışı olayın yaşanmadığı” yönündeki demecinin, pazartesi gününe kadar yayımlanmadığı da iddialar arasında.

‘BBC İLE İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ’

Konuyla ilgili dün gece gelen polis açıklamasının ardından, The Sun’ın “kendi haberlerinde suç unsurundan söz edilmediği, bu iddianın diğer medya kuruluşları tarafından dolaşıma sokulduğunu” ileri sürmesi de dikkat çekti. Gazete, Edwards hakkında başka haber yayımlamayı planlamadığını ve iç soruşturmasında BBC ile işbirliği yapacağını da açıkladı.

‘ADI GEÇEN HERKES İÇİN ÜZGÜNÜM’

Bu gelişmelerin ardından, BBC’nin önde gelen ekran yüzlerinden Edwards’a destek mesajları yağmaya başladı. John Simpson, “Bu olayda adı geçen herkes için üzgünüm; Edwards ailesi, şikâyetçiler ve Huw’un kendisi için. Hiçbir suç işlenmemiş, dolayısıyla bu olay ismi geçen herkes için kişisel bir trajedi. Medyanın hepsini artık rahat bırakmasını umalım” dedi.

‘THE SUN, DEHŞETİ YAŞATTI’

The Sun’ın eski yayın yönetmenlerinden David Yelland da, gazetenin BBC sunucusuna “dehşeti yaşattığını” ve şimdi bir krizle karşı karşıya olduğunu söyledi. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version