Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Başakşehir’de piknik etkinliği


İSTANBUL– Başakşehir’de düzenlenen piknik etkinliğinde konuşan Yeşil Sol Parti Agirî Milletvekili Sırrı Sakık, eleştiri ve öz eleştirinin partilerinin vazgeçilmezi olduğunu belirterek, “Eleştirin ki HDP Türkiye’de rol model olsun” dedi.

Başakşehir Muş İli ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Tanıtım Derneği, Başakşehir Kayabaşı’nda piknik etkinliği gerçekleştirdi. Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği pikniğe, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Başakşehir İlçe Eş başkanları ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti)  Agirî Milletvekili Sırrı Sakık katıldı.

Burada konuşan Sakık, ülkeye “er ya da geç” demokrasinin geleceğini belirtti. Kürtler ve Türklerin eşit yurttaş olacağını kaydeden Sakık, bu mücadelenin sürdürücülerinin halklar olduğunu vurguladı. Arkadaşlarının ağır bedeller ödediğini ifade eden Sakık, “Biz bu yüzden daha çok büyüyeceğiz” dedi.

‘ELEŞTİRİDEN ÇEKİNMEYİN’

Eleştiri ve öz eleştiri sürecinin devam edeceğinin altını çizen Sakık, yerelden genele kadar adayların yurttaşların sözleri dikkate alınarak seçileceğini belirtti.Ülke siyasetini HDP’nin belirlediğini belirten Sakık, kendi aralarındaki belirsizliklerin eksiklikleri ortaya çıkardığını ifade etti. Sakık devamla, “Eleştiriden çekinmeyin, eleştirin ki parti eksikliklerini bulsun. Eleştiri ve öz eleştiri bizim vazgeçemeyeceğimiz bir yöntemimizdir. O yüzden siz de eleştirin ki HDP Türkiye’de rol model olsun” ifadelerini kullandı.

Piknik yemek yenildikten sonra halaylarla son buldu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version