Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Mehmet Şimşek: MB’nın kararları, orta vadede enflasyonu düşürmeye yönelik

İDDİA | JP Morgan: Haziran’da politika faizinin yüzde 25’e çıkartılması muhtemel


Mehmet Şimşek, yeni döneme ilişkin ilk açıklamasında, “Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmamıştır.” demişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası’ndan seçici kredi ve miktarsal sıkılaştırma adımlarının enflasyonu orta vadede düşürmeye yönelik olduğunu söyledi.

Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ülkemizin ödemeler dengesini iyileştirme, kamu açıklarını azaltma ve enflasyonu düşürme amacı doğrultusunda tedbir almaya ve uygulamaya devam ediyoruz. Merkez Bankası’nın bugün açıkladığı kararlar cari açığı azaltmaya ve enflasyonu orta vadede düşürmeye yöneliktir. Sınırlı kaynaklarımızı ihracata ve yatırımlara kanalize etmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Ülkemizin ödemeler dengesini iyileştirme, kamu açıklarını azaltma ve enflasyonu düşürme amacı doğrultusunda tedbir almaya ve uygulamaya devam ediyoruz.

Merkez Bankası’nın bugün açıkladığı kararlar cari açığı azaltmaya ve enflasyonu orta vadede düşürmeye yöneliktir. Sınırlı… https://t.co/KwAJgrRo8C

— Mehmet Simsek (@memetsimsek) July 25, 2023

KREDİ KARTI FAİZ ORANLARI ARTIRILMIŞTI

MB’nin bugünkü Resmi Gazete’de yayımladığı tebliğle kredi kartlarına uygulanan faiz oranı değiştirilmişti. Kredi kartından nakit çekimde azami faiz yüzde 2,89 oldu. Gecikme faiziyse yüzde 3,19’a yükseldi. Önceki ay normal faiz yüzde 1,91, gecikme faizi yüzde 2,21’di. Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami akdi faiz oranı da yüzde 2,13, gecikme faizi yüzde 2,43 oldu. Önceki ay normal faiz yüzde 1,91, gecikme faizi yüzde 2,21’di.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version