Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Avustralya Savunma Bakanı: Düşen helikopterdeki askerler için umutlar tükendi

Avustralya Savunma Bakanı: Düşen helikopterdeki askerler için umutlar tükendi


– ABD ve Avustralya’nın düzenlediği ortak askeri tatbikat sırasında düşen Avustralya Savunma Kuvvetleri’ne ait helikopterde bulunan dört askeri arama çalışmaları sürüyor. Ancak, Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles, “umutların tükendiğini” söyledi. Queensland eyaletinin yaklaşık 890 kilometre açığında cuma günü düşen MRH-90 tipi helikopter manevraların askıya alınmasına sebep olmuştu.

KAZA NEDENİYLE HELİKOPTER FİLOSUNDAKİ UÇUŞLAR DURDURULDU

Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles bugün düzenlediği basın toplantısında, “Feci bir olay yaşandı ve her geçen saat (askerleri) bulma umudunun kaybolduğu artık açıkça görülüyor” dedi. Marles, “Yüzlerce askeri personelin katıldığı arama kurtarma çalışmalarında helikopterin “enkazının önemli bir bölümünün bulunduğunu” söyledi ve “MRH-90 filosunun kazayla ilgili soruşturma tamamlanıncaya kadar uçuşa kapatılacağını” ekledi.

‘CESETLERİNİ ÇIKARMAK AKINTILAR NEDENİYLE ZOR OLACAK’

Savunma Kuvvetleri Komutanı Angus Campbell ise, “Dört hava mürettebatının cesetlerini çıkarmanın güçlü akıntılar nedeniyle kolay olmayacağını ancak operasyonun devam ettiğini” söyledi. Campell, “Arkadaşlarımızı evlerine, ailelerine kavuşturmak için mümkün olan her şeyi yapacağız” dedi.

‘TALİSMAN SABRE’ TATBİKATI İKİ YILDA BİR DÜZENLENİYOR

ABD ile Avustralya’nın iki yılda bir düzenlediği ‘Talisman Sabre’ tatbikatı cuma günü düşen Avustralya Savunma Kuvvetleri’ne ait helikopter nedeniyle durdurulmuş ve kayıp askerleri aramak için çalışma başlatılmıştı. Avustralya Savunma Bakanlığı dün kayıp askerlerin kimliklerini Yüzbaşı Daniel Lyon, Teğmen Maxwell Nugent, Emir Subayı Sınıf İki Joseph Laycock ve Onbaşı Alexander Naggs olarak açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version