Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ankara’da ekmek 6,5 TL oldu

Ankara’da ekmek 6,5 TL oldu


OĞUZ AYAR | TR724 EKONOMİ

Cumhurbaşkanlığı seçimini Tayyip Erdoğan’ın kazanması sonrasında başlayan vergi artışı ve zamlar piyasaları alt üst etti. Erdoğan’ın Maliye ve Hazine Bakanlığı’na Mehmet Şimşek’i yeniden getirmesinden sonra, Şimşek de hazineyi doldurmak için çareyi vergileri artırmakta buldu. Akaryakıt fiyatlarının 33 liraya yükselmesinin ardından zam artışları peş peşe geldi.

Son zam artışı ekmeğe geldi Ankara Fırıncılar Odası, un fiyatlarının 350 liradan 550 liraya yükselmesinin sonra artışa gitme kararı aldı Bu kapsamda Ankara’da 5 liradan satılan ekmeğin 6,50 liradan satılmasına karar alındı. Perşembe gününden itibaren Ankaralılar ekmeğe 1,50 lira daha fazla para ödemek zorunda kalacak.

Piyasadaki kaynaklardan alınan bilgilere göre; Ankara Fırıncılar Odası 200 gram ekmeğin 7 liradan satılması için Valiliğe başvuruda bulundu. Talebi değerlendiren Valilik, son karar için Saray’a başvuruda bulundu. Saray danışmanları da, dar gelirli vatandaşların dikkate alınmasını gerekçe göstererek ekmeğin 7 lira yerine 6 TL’den satılmasını istedi. Bunun ardından karar Fırıncılar Odası’na bildirdi. Kaynakların aktardığına göre; ekmek eylül ayına kadar 6,5 liradan satılacak. Bu tarihten itibaren ise 7 liradan müşteriye sunulacak.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version