Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li Yasin Aktay’ın sözleri gündem oldu: ‘Suriyeliler için güvensiz hale gelen Türkiye…’

AKP’li Yasin Aktay’ın sözleri gündem oldu: ‘Suriyeliler için güvensiz hale gelen Türkiye…’


Yandaş Yeni Şafak yazarı ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski Başdanışmanı Yasin Aktay’ın “Türkiye, Suriyeliler için güvensiz hale gelirse Türkler için de güvensiz hale gelir” sözlerine Zafer Partisi Genel Başkanı Zafer Özdağ tepki gösterdi.

Türkiye’nin Suriyeli mülteciler için güvensiz hale gelmesi durumunda Türkler için de aynı şeyin geçerli olacağını savunan Yasin Aktay’ın sözlerini Orient News Twitter hesabından paylaştı. Orient News’ın  yaptığı Arapça paylaşımı sosyal medyada gündem oldu.

المستشار السابق لرئيس #حزب_العدالة_والتنمية ياسين أقطاي معلّقاً على العنصرية ضد #السوريين: لا تظن أن البلد الذي يصبح غير آمن للسوريين سيكون أكثر أماناً وراحة لمواطنيه، فالكراهية الفاشية والعنصرية البشعة ستطال الجميع حتى تقتل صاحبها نفسه#أورينت pic.twitter.com/hFm65F3v3M

— Orient أورينت (@OrientNews) July 27, 2023

Yasin Aktay, Yeni Şafak’ta yayınlanan yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Erva Bebek, Aylan Bebek, boğulan üç çocuk ve çöldeki analı kızlı facia karşısında sergilenen tepkilere bir bakın. Gündelik hayatta giderek daha fazla karşılaşmaya başladığımız ayırımcılık, saldırganlık ve nefret suçları en yabancı düşmanı ülkelerdekini aratmayacak hale geliyor. Çok sayıda örnek arasında en son Sultangazi’de yaşanan olay, herkes için uyarıcı olmalı.

Suriyelilerin işlettiği bir restorana dalıp altını üstüne getiren bir saldırgan, bütün bunları yaparken bir yandan da “Ülkenize gideceksiniz, hem de yarın gideceksiniz” diyerek tehditler savuruyor. Hakkında “mala zarar vermek”ten soruşturma açılan saldırgan hakkında restoran sahibinin ifadesine kayıt düşülmüş: “şikayetçi olmadı.”

Bu iki kelime aslında ne kadar çok şey söylüyor. Türkiye’nin faşist, zalim, merhametsiz bağnazların elinde ne hale geldiğinin bütün hikayesini içinde barındıran bir özet gibi. Böyle alçak bir ayırımcı-aşağılayıcı saldırı karşısında bile şikayet hakkını kullanmamak, kullanmaktan çekinmek, daha kötüsünün başına gelebileceğinden korkmak…

Suriyeliler için bu şekilde tedirgin hale getirilen bir ülke zannetmeyin ülke vatandaşlarının daha rahat, daha güvenli yaşayabilecekleri bir ülke olur.

Bu faşist nefret, bu cahili bağnazlık döner dolaşır herkesi vurur, en son kendini de vurur.”

Arap ırkçısı ve Türk düşmanı Erdoğan’ın eski danışmanı AK Partili Yasin Aktay, Türkiye Suriyeliler için güvensiz hale gelirse Türkler için de güvensiz hale gelir diyerek Türk Milletini tehdit etmiş. Türk bürokratları tehdit eden Orient adlı sitede Türk Milleti’ni tehdit eden… https://t.co/YqNwcdnQQH

— Ümit Özdağ (@umitozdag) July 27, 2023

ÖZDAĞ, YASİN AKTAY’I TÜRK MİLLETİNİ TEHDİT ETMEKLE SUÇLADI

Yasin Aktay’ın sözlerinin sosyal medyada gündem olmasının ardından ırkçı ve nefret söylemleriyle tanınan Zafer Partisi Genel Başkanı Zafer Özdağ, Aktay’ın Türk Milleti’ni tehdit ettiğini söyledi.

Özdağ Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ‘‘Arap ırkçısı ve Türk düşmanı Erdoğan’ın eski danışmanı AK Partili Yasin Aktay, Türkiye Suriyeliler için güvensiz hale gelirse Türkler için de güvensiz hale gelir diyerek Türk Milletini tehdit etmiş. Türk bürokratları tehdit eden Orient adlı sitede Türk Milleti’ni tehdit eden Yasin Aktay…’’ ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version