Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li belediyeden otele ‘kaçak kat’ hizmeti!


MÊRDÎN – Artuklu’da “tadilat” adı altında kaldırım işgal eden Raymar Otel, bu kez kaçak kat çıkmaya başladı. AKP’li belediye, inşaatı durdurmak yerine ikaz tabelaları koydu.

 

Mêrdîn’de Artuklu ilçesinde Vali Ozan Caddesi üzerinde bulunan 4 bloklu Kılıçlar İş Merkezi, 2020 yılında otele dönüştürülmeye başlandı. İlk etapta iş merkezinin 2 bloku otele dönüştürüldü. Bu sırada kafeterya olarak kullanılacak olan alanın genişletilmesi için metal sütunlar atılan kaldırım işgal edildi. AKP’li Artuklu Belediyesi, yapılan şikayetlere rağmen işleme müdahale etmek yerine, kaldırım alanının söz konusu binaya ait parselin içinde yapıldığını iddia etti ve işleme göz yumdu. Ancak daha sonra yapılan incelemelerde kaldırımın işgal edildiği ortaya çıktı. Buna rağmen müdahale etmeyen AKP’li belediye, bir süre sonra söz konusu iş merkezinin diğer bloklarının da otele dönüştürülme sürecine de sessiz kaldı. Bloklar arasındaki boşluklar da otele dahil edilmeye başlandı.

 

USULSÜZ RUHSAT VERİLDİ 

 

Tadilat adı altındaki çalışma sırasında imar planına göre bloklar arasında bırakılan boşluklara ara katlar çıkılmaya başlandı. AKP’li Artuklu Belediyesi ve Mardin Valiliği’nin yanı başında devam eden çalışma engellenmediği gibi, bir süre sonra kanuna aykırı sürdürülen inşaat için otel yapılmasına rağmen Artuklu Belediyesi’nin “iş yeri-ofis” adı altında ruhsat verdiği ortaya çıktı.

 

SEÇİMLER BİTTİ, İNŞAAT BAŞLADI

 

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Mimarlar Odası Mêrdîn Temsilciliği, söz konusu inşaat ile ilgili itiraz başvurusu yaparak, “İnşaat ile ilgili mevcut onaylı imar planına aykırı bir yapılaşmanın olduğu” tespitinde bulundu. Yapılan işlemin suç olduğu nedeniyle durdurulması çağrısı yapılırken, Mimarlar Odası’nın başvurusu üzerine “tadilat” adı altındaki çalışmalar bir süre sonra durduruldu. Ancak çalışma, 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından kaldığı yerden devam etti.

 

KAÇAK KAT SEFERBERLİĞİ 

 

Blok nizam usulü ile yapılan binanın kanuna aykırı şekilde bitişik nizama dönüştürülmesi devam ederken, binanın üst katına da kaçak kat çıkılmaya başlandığı ortaya çıktı. AKP’li Artuklu Belediyesi ise inşaatı durdurmak yerine tehlikeli bir şekilde önlem alınmadan sürdürülen inşaatın etrafına önlem amaçlı ikaz tabelaları yerleştirdi. 

 

Mimarlar Odası Mêrdîn Temsilciliği, binaya ilişkin hukuki sürecin devam ettiğini, önümüzdeki günlerde kaçak kat dolayısıyla da hukuki süreç başlatacaklarını bildirdi.

 

MA / Ahmet Kanbal

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version