Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Akbelen’e akın sürüyor


MUĞLA – Akbelen Ormanı’nın kesimine karşı süren mücadelenin 7’nci gününde direnişe destek sürdü, 2 asker açığa alındı. 

 

Muğla Milas Akbelen Ormanı’nda ağaç kesimine karşı başlayan eylem 7’nci gününde devam etti. Sabah saatlerinde İstanbul ve İzmir’den gelen yurttaşların yanı sıra Gıda İşçileri Sendikası Başkanı Seyit Aslan, Türkiye Komünist Partisi, İzmir Tabip Odası, Kadın Meclisleri’nin ve birçok kurum gün boyu dayanışma için alana geldi. Alanda konuşan kurum temsilcileri, ekolojik talana karşı Türkiye’nin her yerinde mücadele çağrısı yaptı.

 

Nöbet alanından çıkış kapısına kadar yürüyüş yapıldı. Yürüyüşte, “Para puldur, ağaç candır”, “Akbelen Ormanı’nı vermeyeceğiz” ve “Akbelen için adalet” sloganları atan kitle “Kömüre hayır” ve “Akbelen’e, Cudi’ye, Dikmece’ye özgürlük” dövizleri taşıdı.

 

İNCE’YE TEPKİ

 

Kesim alanını inceleyen Memleket Partisi Genel Başkanı İnce’ye yaşam savunucuları tarafından tepki gösterildi. Alana korumalarıyla giren İnce’ye tepki gösterilmesi üzerine sinirlenen İnce, direnen yaşam savunucularını da eleştirdi. Sonuç almak için ciddi eylem yapmak gerektiğini belirten İnce’ye, tepki gösterilirken İnce alandan ayrılırken de bu tepkiler sürdü. Bir yurttaş, alandan ayrılan İnce ve beraberindeki heyete “Rezilsiniz” diyerek tepki gösterdi.

 

2 ASKER AÇIĞA ALINDI

 

Öte yandan dün Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Mahmut Tanal’ın, askerlerin nöbet alanına girişlerde isim ve kimlik numarası almasına tepki göstermesi üzerine kovalamaca yaşadığı 2 asker açığa alındı. Jandarma Genel Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Ayrıca Milletvekili Mahmut TANAL’ın tahrik edici ve etik olmayan davranışları karşısında; görev yerinden emir ve talimatlara aykırı olarak uzaklaşan iki jandarma personeli de açığa alınmıştır” ifadeleri yer aldı.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version