Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Akbelen’de oturma eylemi başlatıldı


MUĞLA – Yeşil Sol Parti Eşsözücüsü İbrahim Akın ve milletvekili Perihan Koca direnişin sürdüğü Akbelen’de asker saldırısına maruz kaldı. Saldırıya tepki gösteren vekiller, halkla birlikte oturma eylemi başlattı. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Eşsözcüsü İbrahim Akın ve milletvekili Perihan Koca, Milas Akbelen Ormanı’na Yeniköy-Kemerköy Enerji tarafından açılmak istenen kömür ocağına karşı bölge halkının direnişine destek vermek için Akbelen’e geldi. Akın ve beraberindekiler ile yurttaşlar, jandarmanın tazyikli su ve biber gazlı saldırısına maruz kaldı. 

 

Saldırıda, Akın ve Perihan Koca ile çok sayıda yurttaşın etkilenerek, fenalaştı. Askerlerin özelikle milletvekili Koca’nın yüzüne biber gazını sıktığı görüldü. 

 

Saldırı sonrası İbrahim Akın, Perihan Koca halkla birlikte asker barikatı önünde oturma eylemi başlattı. 

 

‘YAĞMACILARA DEĞİL, VEKİLLERE BARİKAT KURDULAR’ 

 

Burada konuşan Koca “2 yıldır direnen Akbelen halkı ile burada buluştuk. En doğal yurttaşlık hakkımız olan ormana girişimiz engellendi. Kendi Anayasalarını bile çiğnediler, bu halkın milletvekillerine saldırdılar. Akbelen halkının yanına geldiğimiz andan itibaren coplarla, biber gazıyla TOMA’larla geri püskürtüldük. Barikatları çetelere, sermaye gruplarına, talancı ve yağmacılara değil, halkın vekilleri olan bizlerin önüne koyuyorlar” dedi.  

 

Asker barikatı önünde başlatılan oturma eylemi devam ediyor.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version