Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Akbelen’de direniş: Topraklarımızdan çıkmayacağız


MUĞLA – Akbelen Ormanı’nda ağaç kesimine karşı direnişe geçen geçen köylüler, “Her şeyi göze alıyoruz, topraklarımızdan çıkmayacağız” dedi. Ekoloji Birliği, kesimin durdurulması çağrısı yaptı. 

 

Muğla Milas’ta bulunan Akbelen Ormanı’nda Yeniköy-Kemerköy (YK) Enerji tarafından açılmak istenen kömür ocağı için sabah saatlerinde asker ve TOMA’lar eşliğinde ağaç kesimi başladı. Buna karşı eyleme başlayan köylülerin alana girmesine asker ve polisler engel oldu. 

 

‘TOPRAKLARIMIZDAN ÇIKMAYACAĞIZ’

 

İkizköy sakinlerinden Necla Işık, askerin görevinin yangınları engellemek olduğuna işaret ederek, “Buraya gelenleri engellemeye çalışıyorlar. Burada engellenmesi gereken köylü değil. Testerelerle Akbelen Ormanı’na girmişler. Kesinlikle bu mücadeleyi bırakmayacağız, topraklarımızdan çıkmayacağız. Burada doğduk, burada öleceğiz. Her şeyi göze alıyoruz, gerekirse kesim yapılan alana gidip orada yatacağız. Herkesin de buraya akın akın gelmesini istiyoruz. Bugün birlik olma zamanı” diye konuştu. 

 

EKOLOJİ BİRLİĞİ’NDEN ÇAĞRI

 

Ekoloji Birliği de yaptığı yazılı açıklamayla kesimin durdurulmasını istedi. Açıklamada, “Görülmemiş sıcaklarla kavrulurken, kuraklık tehdidiyle karşı karşıyayken ormanların insanlık için kıymetini anlatmaya gerek yok aslında. Herkes biliyor. Ama sermayenin işine gelmiyor. Kar hırsı daha önemli. Sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Akbelen’de işlenen suça ortak olmayacağız. Akbelen’de IC Enerji-LİMAK Enerji tarafından işletilen Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri için kömür elde etmek amacıyla devam etmekte olan Akbelen Ormanı kesiminin ivedilikle durdurulmasını istiyoruz. Kendi Anayasasını ihlal edenleri bizler durduracağız” denildi.

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version