Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ağrı’da yıldırım düştü, 17 yaşındaki çoban ağır yaralandı

Ağrı'da yıldırım düştü, 17 yaşındaki çoban ağır yaralandı


Şenol Bali


VAN – Ağrı’nın Diyadin ilçesine bağlı Mutlu Köyü’nde çobanlık yapan 17 yaşındaki E.H. koyunları yaklaşık 15 kilometre ilerideki Bat Yaylası’na çıkardı. E.H. dün akşam saatlerinde yıldırım düşmesi sonucu yaralandı. Durumu fark eden köylüler, jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Yayla yollarının kötü olması nedeniyle ekipler ulaşmakta güçlük çekti.

Yaklaşık iki saat boyunca E.H.’yi toprağa gömerek bekleyen köylüler, jandarma ekiplerinin bölgeye ulaşmasıyla birlikte E.H.’yi battaniyelere sararak aşağı indirdi. Jandarma ekipleri de E.H.’yi ambulansa ulaştırdı.

Burada ilk müdahalesi yapılan E.H. önce Diyadin Devlet Hastanesi’ne oradan da Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. İç kanama geçirdiği belirlenen E.H.’nin yoğun bakımdaki tedavisi sürüyor.

Artı Gerçek’e konuşan köylülerden Rıdvan Feyzioğlu, “Yaylacılık yapmak hayvanlarımızı götürmüştük. Çobanı ve hayvanları yıldırım çarptı. Çoban ağır yaralandı, 30’a yakın hayvan da öldü. Yaylanın yolu iyi değil ancak yüksek tabanlı araçlar çıkabilir. Bu yüzden ambulans çıkamadı. Ambulans gelene kadar E.H.’yi iki saate yakın toprağın içine gömdük. Yayla ile köy 15, köy ile Diyadin arası 25 kilometre. Çocuğun durumu kritik, iç kanaması var. Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı” dedi.

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version