Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adana’dan Akbelen’e destek


ADANA – Adana’da Akbelen direnişine destek açıklamasında iktidara, “Daha fazla yanmak istemiyoruz! Daha fazla ölmek istemiyoruz!” çağrısı yapıldı. 

Adana’da çevrecilerin çağrısıyla, Akbelen Ormanı’nda devam eden orman kıyımına karşı verilen direnişe destek açıklaması yapıldı. Atatürk Parkı’nda yapılan açıklamaya Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Emek Partisi (EMEP) yöneticileri de katıldı. 

 

‘MADENİNİZ BATSIN’

 

Açıklamada, “Akbelen’i savunalım!” pankartı ve “Akbelen’e dokunma!”, “İnsana, hayvana, doğaya, yeryüzüne özgürlük”, “Limak katlediyor AKP koruyor!” ve “Sermaye defol, Akbelen bizim!” dövizleri açıldı. Şiir dinletisiyle başlayan açıklamada konuşan Derya Çiçek Nar, Akbelen’de yaşananlara değinerek, “Adım adım gelen saldırıda İkizköylülerden Türkiye’nin dört bir yanındaki yaşam savunucularından bir çağrı var. ‘Akbelen’in sesini duyun’ diyorlar. Bizler Akbelen’in sesini duyuyoruz. Artık yeter. Enerjiniz batsın. Madeniniz batsın. Bizler sağlıklı bir çevrede yaşamak istiyoruz. İktidara sesleniyoruz: Daha fazla yanmak istemiyoruz! Daha fazla ölmek istemiyoruz! Uluslararası taahhütlere de uyarak, kömürden acil olarak çıkın ve  emekçilerin haklarını koruyarak Yeniköy-Kemerköy Santrallarını ve  tüm diğer santralları  tüm kömür havzaları ile birlikte kapatın” dedi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version