Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Adaletin yolu Roboskî’den geçer’


ANKARA – Roboski İçin Adalet Girişimi üyesi Tanju Gündüzalp, “Bu topraklarda barış ve adaletin yolu Roboski’den geçiyor” dedi.

 

Roboski İçin Adalet Girişimi, Şirnex’in Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Roboskî köyünde 28 Aralık 2011’de savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamını yitiren 19’u çocuk 34 kişinin katledilmesinin 139’uncu ayında İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi binası önünde açıklama yaptı. Açıklamada, “Katiller bulunsun, Roboskî bir daha asla” pankartı açıldı. 

 

139 AYDIR DİNMEYEN ACI

 

Roboski İçin Adalet Girimi üyesi Tanju Gündüzalp, katliamın üzerinden 11 yıl geçmesine rağmen sorumluların ortaya çıkarılmadığı ve yargılanmadığını vurguladı. Gündüzalp, “Gerçek tüm çıplaklığıyla önümüzde; failler ve katliam açık, toplumdan gerçekler saklanmıştır. Hiçbir katliam yargılamadan azade kalmayacaktır. Bugün değilse yarın mutlaka hesabı sorulacak, sorumlu olanlar yargılanacaktır” diye konuştu. 

 

‘ROBOSKİ DEVLET VE İKTİDARIN SINAVIDIR’

 

Devletin geçmişle yüzleşmediğini ve günümüzde de baskılarını sistematik olarak arttırdığını kaydeden Gündüzalp, “Suçsuz Kürt gazetecileri gözaltına alınıp tutuklanıyor. Yine resmi gazetede ve her yerde kamuya mal olmuş bilgiyi paylaşan başka gazeteciler gözaltına alınıp tutuklanıyor. Cudi’yi yakıyor, Akbelen ormanında kendi halkını darp ediyor. Hapishanelerde tahlileler engelleniyor, hasta mahpuslar ölüme terk ediliyor” ifadelerini kullandı. 

 

Roboski’ye adalet gelmeden Türkiye’ye adalet gelmeyeceğinin altını çizen Gündüzalp, şunları söyledi: “Devlet ve iktidar şiddetine karşı, Roboski ve tüm katliamlar için bir araya gelerek adaleti sağlayacağımız güne kadar yataklarımızda rahat uyumayacağız, uyutmayacağız da. ‘İnsan olarak ne yapabilirim?’ sorusunu soran herkese her ayın 28’inci günü Roboski Katliamı’nı hatırlatmaya, haykırmaya, ‘gelin sesimizi birlikte yükseltelim’ demeye devam edeceğiz. Roboski, devletin ve iktidarın sınavıdır. Bu topraklarda barış ve adaletin yolu mutlaka ve önce Roboski’den geçecektir. Bu toprakların utancı, kanayan yarası ve adalet arayışıdır. Acının utandığı, devletin utanmadığı Roboski’nin sorumluları hesap vermeden helalleşme ve adaletten söz edilemez.”

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version