Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’de seri cinayet zanlısı mimar yakalandı: 11 kişiyi öldürdüğünden şüpheleniliyor

ABD'de seri cinayet zanlısı mimar yakalandı: 11 kişiyi öldürdüğünden şüpheleniliyor


ABD’nin New York kentinde Rex Heuermann adlı mimar, eyaletin Long Island bölgesinde 2010’dan beri çözülemeyen 11 kişinin ölümüyle bağlantılı seri cinayetlerin zanlısı olarak perşembe günü evinde gözaltına alındı.

“Gilgo Sahili Cinayetleri” olarak bilinen ve 2010’dan beri 11 kişinin kalıntısının bulunduğu cinayetlerle ilgili olduğu savunulan 59 yaşındaki Heuermann mahkemede üç kadının ölümüyle ilgili üç kez birinci derece cinayet ve üç kez ikinci derece cinayetle suçlandı. Heuermann’ın dördüncü bir kadını öldürdüğünden de şüpheleniliyor. Evli ve çocuklu olduğu açıklanan mimar Heuermann ise cuma günü mahkemede suçsuz olduğunu öne sürdü.

MAHKEMEDE SUÇLAMALARI REDDETTİ

Davadaki yargıç, suçların “aşırı derecede ahlaksız” olduğunu öne sürerek zanlının tutuklu kalmasına karar verdi. Heuermann’ın mahkemede kendi adına bir savunma yapmasından sonra gözyaşlarına boğulduğu ve avukatına “Bunu ben yapmadım” dediği açıklandı. Avukatı Michael Brown, müvekkilinin “üzgün” olduğunu söyledi ve kanıtları “son derece ikinci dereceden” diye nitelendirdi. Brown, “Bu davayı kamuoyu mahkemesinde değil, hukuk mahkemesinde görmeyi dört gözle bekliyoruz” ifadelerini de kullandı.

‘ARAMIZDA DOLAŞAN BİR İBLİS’

Suffolk İlçe Polis Komiseri Rodney Harrison cuma günü düzenlediği basın toplantısında “Rex Heuermann aramızda dolaşan bir iblis – aileleri mahveden bir yırtıcı” dedi. 2010 yılında Megan Waterman, Amber Costello ve Melissa Barthelemy adlı kadınların cesetleri dördüncü kadın Maureen Brainard-Barnes’ın kalıntılarının yakınında bulundu. Kadınlara “Gilgo Sahili Dörtlüsü” adı verildi. Savcılara göre hepsi seks işçisiydi.

ABD Bölge Savcısı Ray Tierney cuma günkü basın toplantısında “dört kurbanın her birinin benzer şekilde konumlanmış, benzer şekilde kemer veya bantla bağlanmış olarak bulunduğunu ve kurbanlardan üçünün çuval bezi benzeri bir malzemeye sarılmış halde bulunduğunu” söyledi.Yerel savcı, Bay Heuermann aleyhindeki davanın, onu kurbanlarla ilişkilendiren cep telefonu kayıtlarının yanı sıra kurbanın evlerinden birinin yakınında görülen bir kamyonete dayandığını söyledi. İddiaya göre kurbanlarla daha sonra elden çıkardığı “kullanıcı” telefonları kullanarak iletişim kurdu.

Telefon kayıtları ayrıca müfettişlerin ölümlerin Bay Heuermann’ın karısı ve çocukları şehir dışındayken gerçekleştiğini belirlemesine olanak sağladı.Yetkililere göre, kurbanlardan birini sarmak için kullanılan bir çuval bezi parçasında bulunan saçlar, Heuermann’ın Ocak 2023’te Manhattan’daki bir çöp kutusuna attığı bir pizza kutusundan alınan bir örnekle ilişkilendirildi.

GİLGO SAHİLİ’NDE 11 KİŞİNİN KALINTISI BULUNMUŞTU

Melissa Barthelemy 2009 yılında kaçırılmıştı. Meghan Waterman ve Amber Costello, 2010 yılında kayboldu. Zanlı Heuermann, 2007 yılında kaçırılan Maureen Brainard-Barnes’ın ölümünde de baş şüphelilerden biri, ancak şimdiye kadar onun ölümüyle ilgili olarak suçlanmadı.

2010 yılında polis, diğer dört kişinin kalıntılarını keşfettiklerinde kayıp bir kadın olan Shannan Gilbert’ı arıyordu.Toplamda, 2010-11 yılları arasında Gilgo Sahili’nin aynı bölümünde dokuz kadın, bir erkek ve bir çocukla bağlantılı 11 ayrı insan kalıntısı bulundu. Çocuk dahil dördünün kimlikleri henüz belirlenemedi.

GEÇEN YIL GÖREV GÜCÜ OLUŞTURULMUŞTU

Shannan Gilbert adlı kadının da kalıntıları sonunda bulundu ancak resmi bir otopsi isteği sonuçsuz kaldı. Bağımsız bir otopsi raporu Gilbert’ın da öldürüldüğüne karar verdi. Gilgo Sahili cinayetlerini araştırmak için Şubat 2022’de yeni bir görev gücü kurulmuştu. Mimar Heuermann bir ay içinde soruşturmanın odak noktası haline gelmişti.

Olayla ilgili müfettişler tarafından 300’den fazla mahkeme celbi ve arama emri çıkarıldı. Görev gücü oluşturulduğundan beri, Heuermann’ın seri katiller ve Long Island soruşturmasıyla ilgili konularda 200’den fazla arama yapmak için kullan-at telefon kullandığı da iddia ediliyor. Heuermann’ın bilgisayarında “işkence pornosu” bulunduğu da açıklandı. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version