Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’de Latin çifti haksız yere suçlayan ‘influencer anneye’ 3 ay hapis

ABD'de Latin çifti haksız yere suçlayan 'influencer anneye' 3 ay hapis


– Sosyal medyada kendini ‘influencer anne’ olarak tanıtan Kathleen “Katie” Sorensen adlı kadın, Latin bir çifti çocuklarını kaçırmaya çalışmakla suçladığı için üç ay hapis cezasına çarptırıldı. ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı Sonoma bölgesinde görülen davada jüri üyeleri nisan ayında 30 yaşındaki Kaliforniyalı kadını aralık 2020’de yaptığı sosyal medya paylaşımında kasıtlı olarak yanlış suç ihbarında bulunmaktan mahkum etti.

KAMERA KAYITLARI YALANI ORTAYA ÇIKARDI

Soruşturmayı yürüten yetkililer, San Francisco’nun yaklaşık 65 kilometre dışındaki bir el sanatları mağazasının otoparkında bir erkek ve bir kadının iki çocuğunu kaçırmaya çalıştığını iddia eden Sorensen’in ifadesiyle güvenlik kamerası kayıtlarının ‘büyük ölçüde çeliştiğini’ fark etti. Çocukları kaçırmakla suçlanan kadın ve erkeğin ifadelerinin de görüntülerle örtüşmesi üzerine hakim Laura Passaglia, iki ayı ‘toplum merkezinde çalışma’ şekline çevrilen üç ay hapis cezası verdi. Passaglia ayrıca Sorensen’in sosyal medya hesaplarını kapatmasına, elektronik cihazlarının arama izni olmaksızın aranabilmesine ve el konulabilmesine hükmetti. 30 yaşındaki kadın ayrıca, dört saatlik bir önyargı eğitiminde geçmek ve çeşitli para cezaları ödemek zorunda.

Davanın savcısı Carla Rodriguez “Umudumuz, bu tedbirin iki küçük çocuğu kaçırmaya teşebbüs etmekle haksız yere suçlanan çift için bir miktar teselli sağlamaya yardımcı olması” dedi. Sorensen, ABD’de etnik azınlıkların ne tür asılsız suç şüphelerine maruz kalabileceğini gösteren bir davanın sanığı hâline gelmeden önce sosyal medyada güzellik ve anne olmakla ilgili ipuçları paylaşıyordu.

‘KORKUDAN FELÇ OLDUM’ DEMİŞTİ

Sözde kaçırma girişimini sosyal medyada paylaştıktan birkaç gün sonra Sorensen sosyal medyada, mağazada yaşandığını iddia ettiği olayın ayrıntılarını içeren bir video yayınlamıştı. Videoda 30 yaşındaki kadın, çiftin kendisini mağazaya kadar takip ettiklerini, çocuklarının görünüşleri hakkında yorum yaptıklarını ve “temiz giyimli kişiler” olmadıkları için kendisini “ürperttiklerini” anlatmıştı. Sorensen, çiftin kendisini mağaza çıkışında arabasına kadar takip ettiğini ve çocuklarını arabasına bindirip ayrılırken yanında beklediklerini söyledi. Kaliforniyalı kadın, bu karşılaşmanın kendisini “korkudan felç ettiğini”, çifte hiçbir şey söyleyemediğini ve ancak yardım için bağırdıktan sonra kaçtıklarını ifade etmişti. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version