Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’de ‘donakalan’ Cumhuriyetçi senatör koltuğu bırakmayacak

ABD'de 'donakalan' Cumhuriyetçi senatör koltuğu bırakmayacak


– ABD Senatosu’ndaki Cumhuriyetçi Partililer’in lideri Mitch McConnell, iki gün önce bir basın toplantısında cümlesinin ortasında donup kaldığından bu yana liderlik süresini dolduramayabileceği spekülasyonlarını bastırmaya çalışıyor. Ofisinden yapılan açıklamada, McConnell’ın meslektaşlarının devam eden desteğini takdir ettiği ve “ezici bir çoğunlukla kendisini seçtikleri görevde tam dönem hizmet etmeyi planladığı” belirtildi.

VOA Türkçe’nin aktardığına göre açıklama, 81 yaşındaki McConnell’ın son aylarda yaşadığı sağlık sorunlarının ardından geldi. McConnell, son olarak Çarşamba günkü haftalık basın toplantısında konuşurken, yaklaşık 20 saniye boyunca donup kalmıştı. Diğer Cumhuriyetçi senatörlerin yardımı ile mikrofondan uzaklaşan McConnell, daha sonra basın toplantısına geri döndü ve hiçbir şey olmamış gibi soruları yanıtladı.

‘BIDEN BENİ ARADI, KUM TORBASINA TAKILDIM DEDİM’

Daha sonra yeniden basının karşısına çıkan 81 yaşındaki senatör, gazetecilerin ‘az önce ne olduğunu’ sorması üzerine detay vermekten kaçınarak “iyiyim” demişti. McConnell, haziran ayında ABD Hava Kuvvetleri Akademisi mezuniyet töreninde sahnedeyken kum torbasına takılıp düşmesinin ardından Joe Biden’ın söylediği bir söze atıfta bulunarak “Başkan beni kontrol etmek için aradı ve ona kum torbasına takıldığımı söyledim” diye espri yapmıştı.

DÜŞTÜKTEN SONRA ALTI AY TEDAVİ GÖRMÜŞTÜ

81 yaşındaki senatör, bu yılın başlarında düşüp başını çarptıktan sonra yaklaşık altı hafta Senato’dan uzak kalmıştı. Ofisi’nden yapılan açıklamada Cumhuriyetçi Senatör’ün beyin sarsıntısı geçirdiği ve bir kaburgasının kırıldığı belirtilmişti. 2024’te görev süresi dolacak olan McConnell, 1984 yılında Senato’ya seçilmişti. 2007’den bu yana Cumhuriyetçi lider olarak görev yapan senatör, Florida Senatörü Rick Scott karşısında girdiği seçimleri kazanarak ocak ayında Cumhuriyetçiler’in büyük çoğunluğunca iki yıllık bir dönem için lider olarak seçilmişti. (DIŞ HABERLER, VOA TÜRKÇE)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version