Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’de açık artırma: iPhone koleksiyoncularının ‘kutsal kasesi’ 190 bin dolara satıldı

ABD'de açık artırma: iPhone koleksiyoncularının 'kutsal kasesi' 190 bin dolara satıldı


– Türkiye’de eskiden araba alınan fiyatlara satılan iPhone marka telefonlar bu kez ABD’de ‘uçuk fiyata’ alıcı buldu. Ülkede düzenlenen bir müzayedede 2007’de piyasaya sürülen 4GB’lık ilk iPhone modeli, 190 bin 372 dolara (yaklaşık 5 milyon Türk Lirası) satıldı. Piyasaya sürülmesinden kısa bir süre sonra satışların düşmesiyle üretimi durdurulan model, iPhone koleksiyoncuları tarafından “Kutsal Kase” olarak görülüyor.

50 İLÂ 100 BİN DOLARA ALICI BULMASI BEKLENİYORDU

LCG Auctions adlı açık artırma şirketi tarafından gerçekleştirilen müzayedede toplam 28 teklif verildi ve 2007 model cep telefonu orijinal fiyatının yaklaşık 400 katına satıldı. Başlangıçta 599 dolar (yaklaşık 16 bin Türk Lirası) fiyatla piyasaya sürülen ürünün 50 bin ilâ 100 bin dolara alıcı bulması bekleniyordu.

LCG Auctions söz konusu modeli “çok popüler bir koleksiyon ürünü” olarak tanımlarken, geçen yıl iki adet daha fabrika çıkışlı iPhone’un rekor fiyatlara satıldığını ekledi. Firma, satışa çıkarılan iPhone’u, “son derece nadir, fabrikada mühürlenmiş, olağanüstü durumda ilk sürüm 4GB model” olarak tanıttı.

100 DOLAR FARKLA SATILAN 8 GB’LIK MODEL SEBEBİYLE ÜRETİMİ DURDURULMUŞTU

O dönemde çoğu kullanıcı 100 dolar farkla piyasaya sürülen ve kullanıcılara iki kat daha fazla depolama alanı sunan 8GB’lık modeli tercih etmiş ve bu da 4 GB’lık modelin satışlarını olumsuz etkilemişti.

Apple’ın kurucu ortağı ve eski CEO’su Steve Jobs, 2011’de pankreas kanserine yakalandıktan sonra 56 yaşında ölmüştü. O tarihten bu yana belirli aralıklarla Apple’a ait bazı nadir hatıralar ya da Jobs’un yaşamı ve kariyeriyle ilgili kalıntılar açık artırmada satılıyor. Bunlar arasında bir sınıf arkadaşının lise yıllığına yazdığı şiir, üniversitedeki fotoğrafları ve 1978’den kalma bir kartvizit de yer alıyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version