Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD: Eski deniz piyadesi Trevor Reed Ukrayna’da yaralandı

ABD: Eski deniz piyadesi Trevor Reed Ukrayna'da yaralandı


– ABD Dışişleri Bakanlığı, eski deniz piyadesi Trevor Reed’in Ukrayna’da Ruslara karşı savaşırken yaralandığını doğruladı. Trevor Reed, geçen yıl Ankara’nın arabuluculuğunda Rus pilot Konstantin Yaroşenko ile takas edilmişti.

ABD HÜKÜMETİ ADINA FAALİYETTE DEĞİLDİ

AA’nın aktardığına göre, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, bir soru üzerine, “Trevor Reed’in Ukrayna’daki çatışmalara katılırken yaralandığından haberdarız” ifadelerini kullandı. Patel, “Reed’in ABD hükümeti adına herhangi bir faaliyette bulunmadığını” vurguladı ve “Savaşın başlangıcından bu yana, özellikle savaşa katılmak amacıyla Ukrayna’ya seyahat eden ABD vatandaşlarını, yakalanma, ölüm veya fiziksel zarar görme riski de dahil olmak üzere önemli risklerle karşı karşıya oldukları konusunda uyardık” diye ekledi.

ALMANYA’DA TEDAVİ ALTINDA

“ABD vatandaşlarını, ‘savaşa katılmak bir yana’ Ukrayna’ya seyahat etmemeleri konusunda dahi ‘son derece net bir şekilde’ uyardıklarını vurgulayan Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı, “Savaşmaya karar veren Amerikalıları veya diğer ABD vatandaşlarını Ukrayna’dan tahliye etmek için yardım sağlayacak bir konumda olmadıklarını” dile getirdi. Sözcü yardımcısı, Reed’in durumu hakkında net bilgiye sahip olmadıklarını ancak bir sivil toplum kuruluşu tarafından Ukrayna dışına çıkarıldığını ve Almanya’da tedavi altına alındığını da ifade etti.

İKİ RUS POLİSİN HAYATINI TEHLİKEYE ATMAKTAN TUTUKLANMIŞTI

ABD ile Rusya geçen yıl, karşılıklı olarak ülkelerinde tutuklu bulunan eski ABD deniz piyadesi Trevor Reed ile Rus pilot Konstantin Yaroşenko’yu Ankara’nın arabuluculuğunda Türkiye’de takas etmişti.

Reed, 2019’da Moskova’ya yaptığı bir ziyaret sırasında sarhoşken ‘iki polis memurunun hayatını tehlikeye atmaktan’ Rusya’da hüküm giymişti. ABD o dönemde Reed’in davasını “absürd tiyatro” diye nitelendirmişti. Eski deniz piyadesi ile takas edilen Rus pilot Yaroşenko ise ABD’de uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla 20 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

ABD ile Rusya arasında gerçekleşen son esir takasında basketbol yıldızı Brittney Griner aralık ayında Rus silah tüccarı Viktor Bout karşılığında serbest bırakılmıştı. Rusya’da tutuklu bulunan ABD’li eski deniz piyadesi Paul Whelan ve Wall Street Journal muhabiri Evan Gerşkoviç içinse girişimler sürüyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version