Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD-Avustralya ortak tatbikatı: Helikopterin düşmesi sonucu manevralar durduruldu, dört asker kayıp

ABD-Avustralya ortak tatbikatı: Helikopterin düşmesi sonucu manevralar durduruldu, dört asker kayıp


– ABD ve Avustralya’nın düzenlediği ortak askeri tatbikat, Avustralya Savunma Kuvvetleri’ne ait bir helikopterin Queensland eyaleti açıklarında düşmesi sonucu geçici olarak durduruldu. ‘Talisman Sabre’ adlı tatbikatın direktörü Tuğamiral Damian Hill, kazanın ardından tatbikatların askıya alındığını söyledi. Hill, “Avustralya genelinde Talisman Sabre’ın tüm katılımcıları için, ulusları ne olursa olsun, hepsinin ailelerine ulaşıp neler olup bittiğini bildirmelerini sağlamak için bir Pause-Ex başlattım” dedi.

KAYIP DÖRT PERSONELİ ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Avustralya Savunma Bakanı Richard Marles, “Tatbikata katılan MRH-90 Taipan tipi bir helikopterin gece saatlerinde Hamilton Adası yakınlarında düştüğünü” duyurdu. Helikopterde bulunan mürettebattan dört kişiyi arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Marles, bir kurtarma helikopterinin Dent Adası yakınlarında enkaza rastladığını söyledi. Avustralyalı bakan, arama kurtarma çalışmalarına verdiği destek için ABD’ye teşekkür etti.

ÇİN’İN ASKERİ YIĞINAĞINA KARŞI GÖZDAĞI NİTELİĞİ TAŞIYOR

ABD ve Avustralya’nın iki yılda bir düzenlediği Talisman Sabre isimli tatbikata bu yıl 11 ülke ve 30 binden fazla askeri personel katılıyor. Çin’in bölgedeki askeri yığınağına karşı ‘gözdağı’ niteliği taşıyan ve Avustralya’nın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen savaş oyunlarında kara ve hava muharebelerinin yanı sıra amfibik çıkarma tatbikatları da yapılıyor. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken da tatbikatı gözlemlemek için Avustralya’da bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version