Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

88 yaşındaki İkizköylü: Kesim son bulana kadar direneceğim

88 yaşındaki İkizköylü: Kesim son bulana kadar direneceğim


Artı Gerçek – Muğla Milas Akbelen Ormanı’na Yeniköy-Kemerköy Enerji tarafından açılmak istenen kömür ocağına karşı bölge halkının direnişi sürüyor.

24 Temmuz sabahı çok sayıda asker, polis ve TOMA ile alana gelen şirket ve orman müdürlüğü ekipleri bölgede kesime başladı. Yaşanan durum sonrasında başta Muğla olmak üzere birçok şehirlerden onlarca kişi kesimi engellemek için bölgeye geldi.

İkizköylüler de genci, yaşlısı ile birlikte kesimlere engel olmak için hem çadır nöbet alanında hem de kesimin yapıldığı ormanda eylemlerini sürdürüyor. 88 yaşındaki İkizköylü Zehra Yıldırım da ağaç kesimini engellemek için eylem yapanlardan biri.

Sabah erken saatlerden akşama kadar çadır alanında bekleyen Yıldırım, kesimi engellemek için ağaçlara sarılıyor. Doğma, büyüme İkizköylü olan Yıldırım, iki çocuğu ve üç torununu da İkizköyde büyüttü. Çocukları çiftçilikle uğraşan Yıldırım, zeytincilik ile de uğraşıyor.

‘AĞAÇLARIN ALTINDAN SULARIMIZ AKIYOR, BUNLAR BİZİ BESLİYOR’

İki yıldır iş makinaları ile ormanlık alana girilmek istenmesine karşı direndiklerini belirten Yıldırım, “Tarlalarımı vermeyeceğiz. Bu topraklar bizimdir. Onları kimseye vermeyeceğiz. Çam ağaçlarımızı kesiyorlar. Ağaçların altından sularımız akıyor, bunlar bizi besliyor. Buralar kesilirse susuz kalacağız. Ormanlar bizi besliyor. Kesilmelerine izin vermeyeceğiz” dedi.

‘AĞAÇLARI KESMESİNLER DİYE DİRENİYORUM’

Yıldırım, “Burada doğdum, burada evlendim. Çocuklarımı buruda büyüttüm. İki çocuğum üç torunum var. Onlar için direniyorum. Çocuklarım çiftçilik ve hayvancılık yapıyor. Ağaçlar kesilirse göç başlar. Ağaçları kesmesinler diye direniyorum. Bu kesimler son bulana kadar direneceğim” vurgusu yaptı.(MA)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version