Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

5 bin liralık dul aylığıyla açlığa mahkum edilen yaşlı kadın intihar etti

5 bin liralık dul aylığıyla açlığa mahkum edilen yaşlı kadın intihar etti


İstanbul Sarıyer’de vefat eden eşinden kalan 5 bin TL’lik dul maaşıyla geçinmeye çalışan Hülya Nevzat Erinç ev sahibinin 3 bin lira olan kirayı 10 bin liraya çıkarması üzerine doğalgaz vanasını açarak intihar etmek istedi. Komşularının gaz kokusunu ihbar etmesiyle eve gelen görevlilerin baygın halde bulduğu yaşlı kadın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Gazeteci İsmail Saymaz Sözcü gazetesinde bugün yayımlanan “Nevzat Hanım’ı kim intihara sürükledi?” başlıklı yazısında, yüksek kira sebebiyle intihar eden yaşlı kadının dramını okuyucularına aktardı. Saymaz, “Bu girişim, Türkiye’de barınma sorununun artık ölümcül bir hal aldığını kanıtlamaya yetiyor de artıyor” ifadelerini kullandı.

AKP iktidarı seçimlerden önce en düşük emekli maaşını 7 bin 500 TL’ye yükselterek kök aylığı 7 bin 500 TL’nin altında emekli maaşı alan vatandaşlarım maaşlarına Hazine’den tamamladı. Ancak milyonlarca dul ve yetimin aylığına 1 kuruş zam yapmayan AKP iktidarı bu kişileri çaresizlikle baş başa bıraktı. Bunlardan biri de 10 yıl önce vefat eden eşinden kalan emekli maaşıyla geçinmeye çalışan Hülya Nevzat Erinç.

Hülya Nevzat Erinç, 3 bin lira olan kirasını 10 bin liraya çıkarmak isteyen ev sahibine itiraz edince evi tahliye etmesi istendi. Bunun üzerine yeni bir ev bulamayan Erinç, ‘‘Ölümümden ev sahibi sorumludur. Beni eşimin yanına gömün. Lütfen’’ yazılı bir intihar notu bırakarak, önce evdeki doğalgaz vanaları sonuna kadar açtı, daha sonra bir kutu ilaç içtikten sonra bileklerini kesip 5 bin liralık maaşından kalan 130 TL’yi  bırakarak intihar girişiminde bulundu.

Gaz kokusu ihbarına gelen ekipler, baygın haldeki Erinç’i acil olarak hastaneye kaldırdı. Hastanede tedavi gören kadın, barınma ihtiyacı giderilince taburcu olmayı bekliyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version