Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

30 yıllık tutuklu tahliye edilmedi


ANKARA – Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan 30 yıllık tutuklu Abdulaziz Ok, kendisine hiçbir gerekçe veya karar ibraz edilmeden tahliye edilmedi.

 

Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan ve verilen 30 yıllık cezayı 19 Temmuz’da tamamlayan Abdulaziz Ok, hiçbir gerekçe gösterilmeden tahliye edilmedi.  Ok, 1993 yıllında İstanbul’da gözaltına alındı. Buradan Amed’e götürülen ve Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde (DGM) yargılanan Ok’a, “Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla “Müebbet hapis cezası” verildi.

 

19 TEMMUZ’DA TAHLİYE OLACAKTI

 

Sırasıyla Amed, Bartın, Kandıra, Bolu, Şirnex, Wan ve son olarak Patnos Cezaevi’ne tutulan Ok, tahliyesinden bir gün önce yani 18 Temmuz’da cezaevi psikoloğu tarafından odasına çağrıldı. Psikolog, burada Ok’a, “Tahliye olduktan sonra ne yapacaksın?” diye sordu. Ok da daha önce de köyde yaşadığını ve tahliye olduktan sonra da köyde yaşamını sürdüreceğini söyledi. Bunun yanı sıra psikolog, Ok’a, “Pişman mısın?” diye sordu. Ok da, işlediği bir suç olmadığını ve bu nedenle herhangi bir pişmanlık duymadığının altını çizdi. Ok, tahliye günü olan 19 Temmuz’da tahliye edilmedi.

 

RESMİ EVRAK VERİLMEDİ

 

Tahliye günü cezaevinin önüne giden aile bireylerine herhangi bir bilgi verilmedi. Ailenin, savcı ile görüşme talebi reddedildi. Ok’un tahliye edilmemesine dair hiçbir yanıt alamayan abla İnayet Ok, daha sonra cezaevi ile yaptığı görüşmede, cezaevinin kendisine kardeşinin, “Pişman olmadığı için tahliyesi ertelendi” şeklinde yanıt verdi. Ancak abla Ok, idarenin bu doğrultuda kendilerine resmi bir evrak ibrazında bulunmadığını aynı zamanda tutuklu kardeşine de herhangi bir evrak verilmediğini ve bu nedenle kardeşinin dilekçe ile tahliye edilmemesine dair başvurusunda bulunduğunu ifade etti. 

 

MECLİS’E TAŞINDI

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Amed Milletvekili Serhat Eren Ok’un durumunu Meclis gündemine taşıdı. Eren, Meclis Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Ok’un hangi gerekçeler ile tahliye edilmediğini sordu.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version