Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

2024 Paris Olimpiyat Oyunları meşalesinin ana gövdesi tanıtıldı

2024 Paris Olimpiyat Oyunları meşalesinin ana gövdesi tanıtıldı


– Fransa’da 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda kullanılacak meşalenin yapım aşamasındaki ana gövdesi tanıtıldı. Organizasyon Komitesi meşalenin tasarımını tanıttığı video da yayınladı.

Fransız tasarımcı Mathieu Lehanneur’ün çizimini yaptığı ve Arcelor Mittal tarafından metalden üretilen meşalenin gövdesi, klasiklerinden farklı bir tasarıma sahip. Oval, ortası bombe demir boruya benzeyen meşale, olimpiyatlarda 10 bin kişinin elinde dolaşacak.

Yapımı henüz tamamlanmayan ve 10 parçadan oluşan meşalenin alev alacak bölümlerinin de yakında tanıtılması bekleniyor. Fransa’da 26 Temmuz 2024’te başlayacak Paris Olimpiyat Oyunları 11 Ağustos’a kadar sürecek.

ORGANİZASYON TOPLAM 4.3 MİLYAR EURO’YA MAL OLACAK

Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi’nin (IOC) ilk bütçesi, teklif sırasında 3.3 milyar euro olarak belirlenmişti. Ancak aralık ayında ‘hesaplanamayan giderler’ nedeniyle organizasyona 1 milyar euro daha ek kaynak aktarıldı. Fransız Haber Ajansı AFP’ye konuşan Sayıştay Başkanı Pierre Moscovici’ye söz konusu farkın üçte ikisi “gerçekçi olmayan” ve “IOC’nin şartnamesinin karmaşıklığını yeterince dikkate almayan teklif bütçesinin düşük tahmin edilmesiyle” açıklanabilir ifadelerini kullandı. Kalan kısımlar ise enflasyon farkı nedeniyle oluşan 195 milyon euro ek maliyetten oluşuyor.

TAMAMLANMASI GEREKEN TESİSLER HÂLÂ TESLİM EDİLMEDİ

Paris 2024 için kullanılacak altyapının büyük çoğunluğu halihazırda mevcut olsa da (Stade de France, Bercy, Roland-Garros, Défense Arena, vb.), inşa edilecek yeni tesislerin henüz teslim edilmemesi dikkat çekiyor. Teslim edilmeyen inşaatlardan ikisi Arena Porte de la Chapalle ve Daint,Denis Aquatic Centre adıyla inşaat ediliyor. Her iki yapının da ocak 2024’te teslim edilmesi planlanıyor (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version