Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

14 yaşındaki çocuğa cinsel istismar davasında ‘iyi hal’ indirimi

14 yaşındaki çocuğa cinsel istismar davasında ‘iyi hal’ indirimi


Zonguldak’ta 14 yaşındaki kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan ve tutuksuz yargılanan sanık Uğur A.’ya ‘iyi hal’ indirimi uygulanarak 13 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Zonguldak’ta 14 yaşındaki kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakan ve tutuksuz yargılanan 25 yaşındaki Uğur A.’nın cezası “iyi hal” indirimi uygulanarak 13 yıl 4 aya düşürüldü.

DHA’nın haberine göre çocuk istismarı vakası geçen yıl ocak ayında İncivez Mahallesi’nde yaşandı. Uğur A.’nın, evine davet ettiği çocuğu cinsel istismara maruz bıraktığı, kızının cep telefonundaki mesajlaşmalarını gören annesinin polise başvurmasıyla ortaya çıktı. Çocuk, polise verdiği ifadede cinsel istismarın ardından kimseye anlatmaması için tehdit edildiğini söyledi. Suçlamaları reddeden Uğur A. ise serbest bırakıldı.

TUTUKSUZ YARGILANDI

Uğur A. hakkında “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan dava açıldı. Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın önceki duruşmasında mütalaasını açıklayan savcı, 16 yıla kadar hapis cezası istedi.

Karar duruşmasında tutuksuz sanık Uğur A. ile çocuğun annesi ve taraf avukatları hazır bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da davaya “katılan” sıfatıyla taraf oldu. Anne ve avukatları, Uğur A.’dan şikayetçi olduklarını belirterek, sanığın mütalaa doğrultusunda cezalandırılmasını istedi. Eski mütalaasını tekrar eden savcı da sanığın hüküm ile birlikte tutuklanmasını talep etti. Uğur A. ise suçlamaları reddedip beraatini istedi.

CEZASI 13 YIL 4 AYA DÜŞÜRÜLDÜ

Mahkeme heyeti, sanığın suçu işlediğini sabit görüp 16 yıl hapis cezasına karar verdi. Ancak “iyi hal” indirimi uygulanarak ceza 13 yıl 4 aya düşürüldü.

Heyet ayrıca Uğur A. hakkında “cinsel taciz”, “tehdit”, “müstehcenlik” ve “kişiyi hürriyetten yoksun kılma” suçlarından suç duyurusunda bulunulacağını belirtti.

Kararın açıklanmasının ardından Uğur A. cezaevine götürüldü.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version