Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Xbox konsollarına zam hazırlığı: 1 Ağustos’tan sonra geçerli olacak

Xbox konsollarına zam hazırlığı: 1 Ağustos'tan sonra geçerli olacak


Xbox Gamepass’e yeni gelen zam sonrası bir zam da Xbox fiyatlarına gelecek. Microsoft, çoğu markette Xbox fiyatlarına zam yapmayı planlıyor. Microsoft’un bu adımı Sony’nin Playstation 5 fiyatı ile eşitlemek istediği için yapacağı düşünülüyor. Yeni zam için ise ağustos ayı işaret ediliyor.

Shift Delete’in haberine göre, Xbox iletişim başkanı Kari Perez, konu hakkında “Konsol fiyatlarımızı yıllardır sabit tuttuk ve fiyatları her pazardaki rekabet koşullarını yansıtacak şekilde ayarladık” dedi.

TÜRKİYE FİYATI BELİRSİZ

Buna göre Xbox Series X, 1 Ağustos’tan itibaren İngiltere’de 479,99 pound, çoğu Avrupa pazarında 549,99 euro, Kanada’da 649,99 Kanada doları ve Avustralya’da 799,99 Avusturalya dolarına yükseliyor. Bu fiyatlandırmanın 1 Ağustos tarihi itibariyle uygulamaya geçmesi planlanıyor. Yerel fiyatlandırmayı ortadan kaldırmak amacıyla zam yapacağı iddia edilen Microsoft’un Xbox Series S’in fiyatını ise 299 dolarda tutacağı düşünülüyor.

1 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olması beklenen zam sonrası Türkiye’deki fiyatların ne olacağı belirsizliğini koruyor.

İlk çıktığında 499 dolar fiyata sahip olan Xbox Series X 7 bin 499TL Türkiye fiyatı ile raflarda yerini aldı. Şu an bu fiyatlandırma 550 euro şeklinde belirtildi. Xbox Series X‘in ülkemizdeki güncel fiyatı ise 18 ila 24 bin TL arasında.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version