Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Washington’da ’11 Eylül’ paniği: Rotadan çıkan yolcu uçağına müdahale eden F-16’lar sonik patlamaya neden oldu

Washington'da '11 Eylül' paniği: Rotadan çıkan yolcu uçağına müdahale eden F-16'lar sonik patlamaya neden oldu


– ABD’nin başkenti Washington D.C’de duyulan büyük bir patlama sesi paniğe yol açtı. Sosyal medyadan yapılan paylaşımlarda yerel saatle 15:30 civarında sonik patlama sesine benzer büyük bir gürültü duyulduğu belirtildi. Patlama nedeniyle evlerde sarsılma hissedildi. Bazı sosyal medya kullanıcıları patlamanın muhtemel bir askeri tatbikatla ilgili olabileceği şeklinde yorumlarda bulundu.Cessna tipi yolcu uçağının uçuşa yasak bölgeye girdikten sonra düşmesi sebebiyle yaşanan olayla ilgili soruşturma sürüyor. Daha sonra Florida merkezli bir şirkete kayıtlı olduğu tespit edilen uçakta, şirketin sahibi John Rumpel’ın kızı, torunu ve bakıcısının bulunduğu açıklandı.

CESSNA TİPİ UÇAK, UÇUŞA YASAK BÖLGEYE GİRDİ

AA’nın aktardığına göre, Federal Havacılık İdaresi’nden (FAA) yapılan yazılı açıklamada, Tennessee’den Long Island’a gitmek üzere kalkan Cessna tipi bir uçağın başkent üzerinde uçuşa yasak bölgeye girdiği, daha sonra Virgina’nın güney batı bölgesinde dağlık bir araziye düştüğü belirtildi. İçgüvenlik Bakanlığı Twitter hesabından yapılan paylaşımda da “Başkentte duyulan patlama sesinin farkındayız, şu an herhangi bir tehdit yok” ifadesi kullanıldı. Daha sonra Annapolis Acil Yönetim Ofisi’nin sosyal medya hesabından, söz konusu patlamanın “Savunma Bakanlığı’na bağlı yetkili bir uçuştan kaynaklandığı, ses sınırını aşan söz konusu askeri uçağın ses patlamasına neden olduğu” bilgisi paylaşıldı.

DÜŞEN UÇAK FLORIDA MERKEZLİ BİR ŞİRKETE KAYITLI

Virginia’daki George Washington Ulusal Ormanı yakınlarında düşen uçağın Florida merkezli bir şirkete kayıtlı olduğu açıklandı. Şirketin yöneticisi John Rumpel, kızının, iki yaşındaki torunu ve bakıcısının uçakta olduğunu söyledi. Ailenin Kuzey Karolayna’yı ziyaret ettikten sonra Long Island’daki evlerine dönmekte olduğu ve uçaktaki hava basıncının aniden düşmesi sebebiyle kazanın yaşanmış olabileceği açıklandı. Kendisi de bir pilot olan Rumpel, olayla ilgili daha fazla bilgiye sahip olmadığını ve ailesinin acı çekmemesini umduğunu dile getirdi.

F-16’LARA SES HIZINI AŞMA YETKİSİ VERİLDİ

ABD basınında, Cessna tipi uçağın telsiz uyarılarına karşılık vermediği, bunun üzerine F-16’ların ses patlamasına neden olan süpersonik hızda acil müdahale yetkisiyle havalandığına yer verildi. Bu olay sırasında ayrıca, askeri jetlerin, pilotun dikkatini çekmek amacıyla, halk tarafından görülebilecek işaret fişekleri de kullandığı, işaret fişeklerinin hızlı ve tamamen sönerek dağılma özelliğinden dolayı yerdeki insanlar için bir tehlike oluşturmadığı aktarıldı. Uçağın çağrılara neden cevap vermediği, içinde kaç kişi olduğu ve neden düştüğü konusunda ise bilgi paylaşılmadı. Beyaz Saray yetkilileri, olay esnasında Maryland askeri üssünde golf oynayan Başkan Joe Biden’ın bilgilendirildiğini açıkladı. (DIŞ HABERLER)


Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version