Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Uzmanlar ders ders değerlendirdi: YKS kolay mıydı, zor muydu?

Uzmanlar ders ders değerlendirdi: YKS kolay mıydı, zor muydu?


Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk aşaması olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) dün, Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancıl Dil Testi (YDT) bugün sona erdi. Uzmanlar, YKS’deki soruların zorluk-kolaylık derecesini değerlendirdi.

AA’ya konuşan Uğur Okulları ve Uğur Kurs Genel Müdür Yardımcısı Adil Kurt,

tüm derslerde TYT formatı olan doğru okuma, doğru düşünerek yorum yapabilme ve zamanı iyi kullanarak hatasız işlem yapma yetkinliklerinin ölçüldüğünü vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Türkçe ve tarih dersi sorularının tüm kademelerden, felsefe dersi sorularının 10 ve 11. sınıf kademelerinden, diğer derslerin sorularının ise 9 ve 10. sınıf kademelerinden olduğu görülmüştür. Matematik soruları, geçmiş yıllarda çıkmış sorulara benzer formatta ancak daha kolay sorulardan oluşmuştur. Türkçede öğrencilerin ağırlıklı olarak okuma, okuduğunu doğru anlama ve doğru yorumlayabilme becerileri sorgulanmıştır. Sosyal bilimler bölümünde yer alan tarih dersinin soruları önceki yıllara göre bilgiye dayalı daha zor sorulmuştur. Coğrafya sorularında grafik okuryazarlığı ön plana çıkarılmış ve sınav müfredata uygun şekilde hazırlanmıştır.

Felsefe soruları temel kavram ve akımların bilgisine dayalı olarak yorum yapmayı gerektiren sorulardan oluşmaktadır. Din kültürü ve ahlak bilgisi soruları ise geçtiğimiz yıla göre daha kolay tarzda hazırlanmıştır. Fen bilimlerinde ise temel bilgiler sorgulanmıştır. Fizik soruları, matematiksel işlem içermeyen, okuduğunu anlama ve yorumlamaya yönelik sorulardır. Kimya soruları, temel bilgiye dayalı ve beklenen düzeydedir. Biyoloji soruları müfredat kazanımları ile uyumludur. Öğrenciler, seçici veya sürpriz bir soruyla karşılaşmamıştır.”

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version