Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Uzman çavuşun beş yaşındaki Erdem Aşkan’a çarpma görüntüleri: Hatalı sollama, makas…

Uzman çavuşun beş yaşındaki Erdem Aşkan'a çarpma görüntüleri: Hatalı sollama, makas...


Artı Gerçek – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde uzman çavuş A.K.P.’nin 7 Haziran’da 5 yaşındaki Erdem Aşkan’a çarparak ölmesine neden olan kazanın görüntüleri ortaya çıktı.

bianet’ten Nedim Türfent’in haberine göre, görüntülerde uzman çavuş A.K.P. beyaz renkli aracıyla Yüksekova Devlet Hastanesi’nin kavşağındaki trafik ışıklarını geçtikten hemen sonra hızla şerit değiştirmeye başlıyor.

MAKAS ATTIKTAN SONRA ÇARPIYOR

Bir kamyon ile beton mikserin önüne geçtikten sonra yolun sağ tarafında annesi ve kardeşiyle birlikte duran 5 yaşındaki Erdem Aşkan’a çarpıyor. Araç, Aşkan’a çarptıktan sonra yolun sol tarafında bulunanların da yardım amacıyla olay yerine koştuğu görülüyor.

Uzman çavuş A.K.P mahkeme tarafından serbest bırakılırken çocuğun hatalı olduğu söylenmiş Aşkan’ın annesi ise savcılığa verdiği ifadede oğlunun elini hiç bırakmadığını söylemişti.

‘ÇOCUK ASLİ KUSURLU BULUNMUŞTU

Akşan’ın ölümün ardından ‘Taksirle öldürme’ sücudundan gözaltına alınan uzman çavuş A.K.P, çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakıldı. Uzman çavuşun serbest bırakılma gerekçesi ise olay yeri ile ilgili hazırlanan kaza tespit tutanağa dayandırıldı. Tutanakta araç çarpması sonucu ölen 5 yaşındaki Erdem Aşkan yaya geçidi kullanmadığı gerekçesi ile “asli kusurlu” sayıldı. (Kaynak)

Kaynak: Artı Gerçek
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version