Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ürdün ordusu: Suriye sınırında uyuşturucu taşıyan dron düşürdük

Ürdün ordusu: Suriye sınırında uyuşturucu taşıyan dron düşürdük


Ürdün resmi ajansı PETRA’nın askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, sınır muhafızlarının bölgedeki emniyet ve askeri birliklerle Suriye topraklarından dron aracılığıyla Ürdün’e uyuşturucu geçirme girişimini tespit ettiği belirtildi. Sınırın Ürdün tarafında düşürülen dronda 500 gram metamfetaminin ele geçirildiği ifade edildi.

Ordudan yapılan açıklamada, “Sınırlarımıza yönelik herhangi bir tehdide ve ulusun güvenliğini istikrarsızlaştırmaya yönelik herhangi bir girişime karşı kararlılıkla ve güç kullanarak mücadele etmeye devam ediyoruz” dendi.

Ürdün özellikle sınır komşuları Suriye ve Irak’ta kötüleşen güvenlik durumunun bir sonucu olarak sık sık kaçakçılık girişimlerine sahne oluyor. Krallık daha önce Suriye ordusu içindeki birlikler tarafından korunduğunu söylediği İran yanlısı milisleri, sınırlarından kazançlı Körfez pazarlarına doğru uyuşturucu kaçakçılığı yapmakla suçlamıştı. Kaçakçılığı durdurmak için elinden geleni yaptığını ve güneydeki kaçakçı çetelerini çökertmeye devam ettiğini söyleyen Suriye yönetimi ise ordusu ve güvenlik güçleriyle bağlantılı İran destekli milislerin uyuşturucu kaçakçılığındaki suç ortaklığı iddialarını reddediyor.

ABD savaşın yıktığı Suriye’nin milyarlarca dolarlık uyuşturucu ticareti için bölgenin ana üssü haline geldiğini söylüyor. Ürdün captagon olarak bilinen Suriye yapımı amfetaminin petrol zengini Körfez ülkelerine giden ana geçiş yolu üzerinde yer alıyor. Ürdünlü yetkililer, endişelerini Suriyeli yetkililere ilettiklerini, ancak yasa dışı ticareti durdurmak için gerçek bir girişim görmediklerini belirtiyor. (DIŞ HABERLER)

Kaynak:
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version