Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tip 1 diyabet hastalarına kur şoku; şeker ölçüm cihazının fiyatı iki günde bin 500 TL’ye dayandı

Tip 1 diyabet hastalarına kur şoku; şeker ölçüm cihazının fiyatı iki günde bin 500 TL’ye dayandı


Döviz kurunda yaşanan oynaklık tepeden tırnağa her ürüne zam olarak yansıdı. Geçtiğimiz haftalarda gıda ürünlerine gelen yüzde 20 üzeri zammın ardından, dün yeni bir kur şoku yaşandı. Tip 1 diyabet hastalarının kullandığı şeker ölçüm cihazının tanesi iki günde bin 229 liradan bin 450 liraya yükseldi.

Merkez Bankası’nin politika faizlerini yüzde 8.5’den yüzde 15’e çıkarmasını az bulan piyasalar ani tepki gösterdi. Dolar bir anda 23 seviyesinden 25 düzeyine ulaştı. Bu yükseliş de haliyle ithal girdi ürünlere zam olarak yansıdı.

Bu artışlar en fazla da kronik hastalıklari bulunan çocukları vurdu. Döviz kuru öncesi tip 1 diyabet hastalarının kullandığı şeker ölçüm cihazının tanesi bin 229 liradan satılırken, döviz artışının ardından bugün sabah bin 450 liraya yükseldi. Sensör olarak bilinen bu cihazdan aylık kronik hastalar iki tane kullanmak zorunda. Bundan dolayı da cihazın aylık ailelere zam yansıması 460 oldu.

Aileler acil olarak iktidardan cihazlarla ilgili gerekli kolaylığın gösterilmesini istiyor. Asgarî ücretle geçinen insanların sadece sensör cihazı için 2 bin 900 lira ayırması gerekiyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version