Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TBMM Başkanı Kurtulmuş: ‘Can Atalay’ı oradan ben nasıl çıkaracağım?’

TBMM Başkanı Kurtulmuş: ‘Can Atalay’ı oradan ben nasıl çıkaracağım?’


Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın cezaevinden tahliye edilmemesine ilişkin konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘‘Atalay’ın salıverilmesi ya da tutukluluk halinin ortadan kaldırılması, TBMM’nin vereceği bir karar değildir. Ben onu oradan nasıl çıkaracağım?’’ dedi.

Mazbatasını aldıktan sonra Meclis İnsan Hakları Komisyonu’na seçilen tutuklu TİP milletvekili Can Atalay’ın cezaevinden tahliye edilmesine yargının karar vereceğini söyleyen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Can Atalay konusunda karar verecek olan Yargıtayın ilgili ceza dairesidir” şeklinde konuştu.

TRT Haber’de konuşan Kurtulmuş’un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

SORUMLULUĞUM DA GÜCÜM DE YOKTUR

Numan Kurtulmuş’un tutuklu bulunan bir kişi hakkında fikir beyan etme hakkı olabilir ama oradan onu çıkarıp getirmek gibi bir sorumluluğu da yoktur, böyle bir gücü de yoktur.

TBMM’NİN VERECEĞİ BİR KARAR DEĞİL

Atalay’ın salıverilmesi ya da tutukluluk halinin ortadan kaldırılması, TBMM’nin vereceği bir karar değildir. Ben onu oradan nasıl çıkaracağım? TBMM Başkanı bir yazı mı yazacak, bir karar mı verecek mahkeme adına?

BİR AN EVVEL KARAR VERİLMELİ

Burada kararın verilmesi mahkemenin sorumluluğundadır. Burada siyasetçiler olarak söyleyeceğimiz şey şudur; bir an evvel mahkemelerin kararını vermesi. Yargının gecikmiş olması bizatihi adaleti ortadan kaldıran bir husustur. Can Atalay konusunda karar verecek olan Yargıtay’ın ilgili ceza dairesidir. Siyaseti de TBMM’yi de rahatlatacak olan, tutukluluk haliyle ilgili kararın mahkeme tarafından verilmesidir.”

TBMM TUTUMUNU ORTAYA KOYDU

TBMM Atalay ile ilgili tutumunu ortaya koydu; yemin sırasında ismi ilan edildi. Özlük haklarının, maaşının ve 3 danışmanının verilmesiyle ilgili süreçler başlatıldı. Ayrıca Atalay İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeliğine seçildi.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version